Utrechtse Heuvelrug

Scandinavische gletsjers stuwden de bodem de hoogte in. De Utrechtse Heuvelrug is een hoogtepunt in het hart van Nederland.

Bezienswaardigheden

Het natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug is de moeite van een bezichtiging waard. Je kunt er struinen in de bossen die vroeger bij Paleis Soestdijk hoorden, of een kijkje nemen in ‘kasteel’ Groeneveld, een groot buitenhuis. Zo beleef je de geschiedenis en cultuur van de Utrechtse Heuvelrug pas echt.

Baarnse Bos

Vroeger hoorde het Baarnse Bos bij Paleis Soestdijk en wandelden hier de Oranjes. Nu kun je er zelf heerlijk wandelen over de kaarsrechte lanen.

Meer informatie

Hoeve Ravenstein

Op landgoed Groeneveld, midden in de Baarnse bossen, vind je Hoeve Ravenstein. Het is een plaats waar iedereen welkom is om te genieten van het eeuwenoude pure boerenleven. En er is een boederijwinkel voor je dagelijkse boodschappen.

Meer informatie

Kasteel Groeneveld

Kom eens kijken bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Eigenlijk geen kasteel, wel een buitenplaats met een landhuis in Rococo-stijl en een 3 km lang park.

Meer informatie

Landgoed Broekhuizen

Broekhuizen is een van de parels van de zogenoemde Stichtse Lustwarande op de Utrechtse Heuvelrug. Het huis is na een brand in 1906 opnieuw opgebouwd.

Meer informatie