Twente

In Twente vind je nog de boerenlandsfeer van weleer. Met veen en het schilderachtige Springendal, een prachtig wandelgebied.

Toegankelijkheid

Ligging

Noord-oost Overijssel.

Deelgebieden

Onder Twente vallen de natuurgebieden Aamsveen, Agelerbroek, Beuninger Achterveld, Bruchterveld, Daarlerveld, De Borkeld, Dinkeldal, Dulder, Elsen, Engbertsdijksvenen, Entervenen, Ezelsgoor, Fayersheide, Gammelke, Gravenbosch, Haaksbergerveen, Kattenberg, Lankheterbulten, Lutterveld, Lutterzand, Markelose Broek, Markvelderveld, Middelveen, Mokkelengoor, Overtoom, Punthuizen, Reutumerveen, Reutumerweuste, Rijssenseveld, Rossumermeden, Snakenburgerheide, Springendal, Stokkummerbroek, Stroomesch, Stroothuizen, Tutenberg, Voltherbroek, Weuste Maten en Withag.

Grootte gebied

  • Engbertsdijksvenen: 1.000 hectare.
  • De Borkeld: 600 hectare.
  • Springendal: 355 hectare.

Geopend

Het middendeel van de Engbertsdijksvenen en het Haaksbergerveen zijn niet toegankelijk voor publiek. Daarbuiten alleen op de aangegeven wandelroutes.

Mindervaliden

Engbertsdijksvenen is gedeeltelijk geschikt voor rolstoelen, niet overal vanwege rul zand. De Borkeld is voor mindervaliden toegankelijk over de verharde paden. Vanaf de parkeerplaats aan de Oude Rijssenseweg loopt een pad van 350 m naar de top van de Friezenberg, met fraai uitzicht over het gebied. Let op: de helling is hier en daar wat steil.

Vanaf de parkeerplaats aan de Hooidijk in Hezingen loopt een voor rolstoelgebruikers toegankelijk pad naar 'De Bronnen', het hart van het Springendal.

Honden

Honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Contact

Staatsbosbeheer Noord-Oost Twente
Hooidijk 64
7662 PB Hezingen
T 0541-293109