Stadsbossen Lelystad

Wandelen en fietsen tussen de bomen, op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Dat kan in de vier stadsbossen van Lelystad.

Speelbos Belevenissenbos

 Midden in het Zuigerplasbos ligt het grootste en meest avontuurlijke speelbos van Nederland, het Belevenissenbos. 25 hectare bos, water en weide vol mogelijkheden voor kinderen van 6 tot 16 jaar om de natuur te beleven. Ontdek de 2 km lange waterloop met eilandjes of leef je uit op fietscrossbaan, zandbulten, stormbanen en het lange survivalparcours dwars door het bos, met wel 50 hindernissen!

Voor scholen

Ben je op zoek naar een leuke buitenactiviteit met je klas? Kom naar Speelbos Belevenissenbos! Het speelbos is ook leuk voor verenigingen of een kinderfeestje. Meer informatie vind je op Belevenissenbos.nl.

Gebied:
Stadsbossen Lelystad
Contact:
Website belevenissenbos.nl
Praktisch:
Het speelbos is het hele jaar door geopend. Honden niet toegestaan. Toegang en parkeren zijn gratis voor individuele bezoekers. Groepen betalen een vergoeding, kijk voor tarieven op Belevenissenbos.nl.  Het Belevenissenbos is een initiatief van Staatsbosbeheer en Stichting Scouting Lelystad (Ascanengroep).
Speelbos Belevenissenbos
Veldweg 98
8231 SB Lelystad
Naar startpunt
Speelbos Belevenissenbos Speelbos Belevenissenbos