Sneekermeer is ook een rijk natuurgebied, van internationaal belang voor veel watervogels. Ontdek welke activiteiten je hier kunt ondernemen.

Sneekermeer (Snitsermar)

Blinkend water, weidse polders en wuivende rietkragen geven ruimte, voedsel en een plek om te broeden aan water- en weidevogels.

Activiteiten

Het Sneekermeer biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Karin Blanksma: k.blanksma@staatsbosbeheer.nl. Geef altijd zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je komt. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Dagje uit met de boswachter naar Eendenkooi Sneekermeer

Ga mee op pad! Ontdek hoe de kooiker hier vroeger zijn werk deed en waar spreuken als ‘de pijp uitgaan’ en ‘achter de schermen’ vandaan komen.

Meer informatie

Eilandexpeditie op zoek naar het zwarte goud

Op een verlaten eiland vlakbij het Kameleondorp ligt een schat verborgen. Samen met Hielke en Sietse ga je op eilandexpeditie. Ontdek jij de geheime code?

Meer informatie