Schouwen-Duiveland

Een vriendelijk polderlandschap met lange dijken langs water en moerassen, brede duinen, strand, bos aan zee en mooie dorpen.

Activiteiten

Schouwen-Duiveland biedt verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Wendy Janse via zeelandnoord@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Paddenstoelen van boswachterij Westerschouwen

Altijd al meer willen weten over paddenstoelen? Ga mee met de boswachter en ontdek de paddenstoelen van Westerschouwen. Vergeet je spiegeltje niet!

Meer informatie
paddenstoelen in het bos

Strandjutten op Schouwen

Leer je kinderen de geheimen van de zee kennen. Met de gids speur je langs de waterkant en onderzoek je wat je gevonden hebt, wrakhout, wieren, en wie weet wat meer!

Meer informatie
Vier kinderen hurken rondom een zeediertje op het strand

Vogels kijken in de Prunje

Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek de vogels van de Prunje op Schouwen-Duiveland. De Prunje is onderdeel van Plan Tureluur. Meld je hier aan.

Meer informatie
ganzen in Sneekermeer

Paddenstoelen van het GADRA-bos

Altijd al meer willen weten over paddenstoelen? Ga mee met de boswachter en ontdek de het GADRA-bos van Schouwen-Duiveland. Vergeet je spiegeltje niet!

Meer informatie
een groepje papegaaizwammetjes je in het gras

De Meeuwenduinen van Schouwen-Duiveland

Wandel mee met de boswachter en ontdek dit dynamische duingebied waar de natuur vrij spel heeft. Meld je nu aan!

Meer informatie
Een kleine mantelmeeuw is te zien op Vogeleiland de Kreupel

Dierenvriendjespad Westerschouwen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in boswachterij Westerschouwen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 4 tot 10.

Meer informatie
Een close-up van de boekjes en de speelschijf van het Dierenvriendjespad

Kabouterpad Westerschouwen

Kom samen met je kinderen kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad op Schouwen-Duiveland en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Een jongetje met kaboutermuts op zit op zijn hurken in het bos tussen de gevallen bladeren

Speuren naar reeën op Westerschouwen

Hang je verrekijker om en speur naar reeën in het bos van Schouwen-Duivenland. De boswachter van Staatsbosbeheer weet precies waar je ze kunt vinden!

Meer informatie
ree in grasveld

Speuren naar damherten in het GADRA-bos

Hang je verrekijker om en speur naar damherten in het bos van Schouwen-Duivenland. Ze zijn minder schuw dan het ree en dus makkelijker te benaderen!

Meer informatie
damhert springt over het veld

Creatieve middag in Westerschouwen

Op zaterdag 22 oktober 2016 zijn er verschillende creatieve activiteiten bij boswachterij Westerschouwen. Zie hoe de natuur wordt omgevormd tot kunst of laat je schminken als je favoriete dier.

Meer informatie
Twee meisjes schminken elkaar met modder

Speuren naar vleermuizen in Westerschouwen

Ga deze zomer mee speuren naar vleermuizen in boswachterij Westerschouwen. Een spannende ontdektocht, speciaal voor de jeugd! Meld je hier aan.

Meer informatie
twee vleermuizen hangen aan een balk

Ga op Natuurexpeditie in Westerschouwen

Ga met de klas op Natuurexpeditie. Ontdek klimmend, rennend, sjouwend de natuur in boswachterij Westerschouwen. Leuk voor groep 7 en 8!

Meer informatie
Een boswachter legt iets uit aan een groep kinderen in het bos

Kinderfeestje op Westerschouwen

Wil je een origineel feestje of iets stoers doen met je vrienden? Ga met een rugzak op Natuur-Expeditie! Maak een touwbaan en ontdek alles over de natuur.

Meer informatie
Drie kinderen balanceren op een omgevallen boom in het bos