Schoorlse Duinen

Een eeuw geleden nog één grote zandbak, nu een prachtige mix van strand en duinen, bossen en heide.

Activiteiten

De Schoorlse Duinen bieden verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met Buitencentrum Schoorlse Duinen via schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl of T 072-5093352. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Paddenstoelen van de Schoorlse Duinen

De herfst is weer begonnen! Een feest van kleuren en geuren. Bladeren vallen van de bomen en paddenstoelen schieten uit de grond. Ga met de gids van Staatsbosbeheer op pad door de Schoorlse Duinen. Leuk voor het hele gezin.

Meer informatie
paddenstoelen in het bos

Sneakpreview kinderfilm Uilenbal - Schoorlse Duinen

Kom met je kinderen naar de gratis voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal in Buitencentrum Schoorlse Duinen in Noord-Holland. Een kinderfilm over vriendschap tussen Meral van 8 en muis Piepiep.

Meer informatie
uilenbal poster uitsnede

Literaire wandeling door de Schoorlse Duinen

Wandel mee door de omgeving van Schoorl en Groet en ontdek de historie en literaire achtergrond van deze streek.

Meer informatie

Kindertheater in de Schoorlse Duinen

Poppentheater Belletje Sterk speelt in de Schoorlse Duinen een speciale herfstvoorstelling met prachtige vilten poppen. Leuk voor kinderen vanaf 2 jaar.

Meer informatie

Zintuigentocht door de Schoorlse Duinen

Beleef Nederlands breedste duingebied met al je zintuigen tijdens deze herfstwandeling door de Schoorlse Duinen. Klim en wandel mee met de boswachter van Staatsbosbeheer.

Meer informatie
wandelpad in Schoorlse Duinen

Nachtwaker van de Schoorlse Duinen

Het donkere jaargetijde is bij uitstek geschikt om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan. Beleef de donkere duinen en zet al je zintuigen op scherp.

Meer informatie
De volle maan schijnt tussen de takken van de bomen door

Op de segway door de Schoorlse Duinen

Geen duin te hoog voor de Segway! Stap samen met de boswachter op dit bijzondere vervoersmiddel en ontdek op een sportieve manier de Schoorlse Duinen.

Meer informatie
op de segway door de schoorlse duinen

Beklim het Hogeduinenpad in de Schoorlse Duinen

In de Schoorlse Duinen liggen de hoogste duinen van Nederland! Kom je ze beklimmen? Een actieve tocht voor stoere jongens en meiden.

Meer informatie
Kinderen spelen op de hoge duinen bij Schoorl

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Schoorlse Duinen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Schoorlse Duinen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Meer informatie
kinderen spelen in de duinen

Expeditie Boswachterscode Schoorlse Duinen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar en scholen.

Meer informatie
kinderen rennen in de schoorlse duinen

Fiets met de gids door de schoorlse duinen

Stap op de fiets en ontdek samen met de gids de Schoorlse Duinen. Kom alles te weten over de geschiedenis en het ontstaan van deze duinen.

Meer informatie
duingebied

Kabouterpad bij Buitencentrum Schoorlse Duinen

Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Schoorlse Duinen en beleef allerlei avonturen. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Ook leuk als schoolreisje.

Meer informatie
Een kind loopt op het Kabouterpad en duwt tegen een van de houten onderdelen

Met de Zonnetrein door de Schoorlse Duinen

Iets minder goed te been? Ontdek de Schoorlse Duinen vanuit elektrokar de Zonnetrein! Meld je nu aan bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Let op: van 11 oktober 2016 t/m 1 april 2017 rijdt de Zonnetrein niet.

Meer informatie
Frank Hoogvorst vertelt meer over het landschap

Tovertocht in de Schoorlse Duinen

Maak met je vriendjes een tovertocht door de Schoorlse Duinen in Noord-Holland. Geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Ook leuk als schoolreisje.

Meer informatie
Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groepje jonge kinderen

Vergaderen in Buitencentrum Schoorlse Duinen

Vergaderen op een inspirerende locatie, midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
vergaderzaal met lange tafel

Vollemaanwandeling in de Schoorlse Duinen

Beleef de nacht en mystieke sfeer van de Schoorlse Duinen bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer.

Meer informatie
De volle maan schijnt tussen de takken van de bomen door