Randmeerbossen

Eindeloze loofhoutbossen met sprookjesachtig hoge populieren, varens, mossen en slingerplanten.

Activiteiten

De Randmeerbossen bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Hans-Erik Kuypers: he.kuypers@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Op wildsafari door de Stille Kern

Ga met de boswachter van Staatsbosbeheer mee op safari door de Stille Kern van het Horsterwold. Stap in de ecokar en ontdek de highlights van deze nieuwe wildernis.

Meer informatie
reebok

Speuren naar bevers in het Horsterwold

Vaar in het schemer van de avond mee over de Randmeren bij Zeewolde en zoek mee naar de hoofdrolspeler uit de film Holland, natuur in de Delta!

Meer informatie
bever

Varen door het Horsterwold

Stap in het centrum van Zeewolde op de boot en vaar een avond mee door de beverrijke wateren van het Horsterwold. Elke zaterdagavond tot begin oktober.

Meer informatie
water in de Stille Kern

Vogels kijken vanaf een skûtsje op de Randmeren

Met deze unieke randmeerexcursie beleeft u de vogelwereld in dit natuurgebied op een heel ontspannen manier. Onder zeil, of als dit nodig is per motor, glijdt je langs de rietkragen van het vogelrijke gebied, met als hoogtepunten De Delta Schuitenbeek en de vele natuureilandjes in het Wolderwijd.

Meer informatie
Een groep mensen bekijkt door verrekijkers een natuurgebied vanaf het dek van een zeilboot

24 uur als boswachter in het Horsterwold

Ga mee op safari. Je leert het gedrag van de dieren kennen en hoe je zelf kunt overleven in de natuur. Leuk voor vogelaars en natuurfotografen of gezinnen.

Meer informatie
Vader met kinderen in het donker bij het kampvuur

Met je klas of feestje naar het Steentijdshuis

Wil jij de steentijd beleven? Volg dan deze avonturenroute vol met spannende activiteiten. Leuk om te doen met je klas, of als verjaardagsfeestje!

Meer informatie
Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groepje jonge kinderen

NatuurWijs: met je klas op pad in de Randmeerbossen

Doe mee met NatuurWijs Randmeerbossen, een natuureducatief programma voor kinderen van de basisschool. Samen met je klas tot over je oren het groen in!

Meer informatie
Een kind bekijkt samen met zijn moeder de dennenappels die hij heeft gevonden in het bos