Radio Kootwijk

Open heidevelden, de grootste actieve zandverstuivingen van West-Europa en het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

Zendstation Radio Kootwijk

Voormalig zendstation Radio Kootwijk is een monumentaal pand met een bijzondere geschiedenis, waarin verbinding leggen centraal staat. Het gebouw is architectonisch uniek, in zijn bijzondere art-decostijl. Het biedt een sfeervol decor aan grote en kleine zakelijke evenementen. Daarnaast geeft Radio Kootwijk een podium aan culturele gezelschappen, voor verrassende muzikale ontmoetingen en theater. 

Geschiedenis van Radio Kootwijk

Rijksarchitect Julius Luthmann kreeg in 1920 de opdracht een hal te bouwen voor de grote dynamo van de radiozendapparatuur voor de lange golf. De desolate zandverstuiving bij Apeldoorn leende zich goed voor een storingsvrije zender. Luthmann mocht geen hout en ijzer gebruiken, dus werd het helemaal van beton. Er werd in het rijke Nederland van toen niet op een dubbeltje meer of minder gekeken. Het ontwerp is dan ook tot in de puntjes uitgewerkt en tot in het laatste detail afgewerkt in Art Deco.

Activiteiten in Radio Kootwijk

In en rond zendgebouw Radio Kootwijk zijn het hele jaar door tal van activiteiten

Zendgebouw Radio Kootwijk huren

Je kunt het zendgebouw van Radio Kootwijk huren voor bijvoorbeeld een theatervoorstelling. Je hebt een unieke plek voor je evenement en draagt bij aan het behoud van cultureel erfgoed. Stuur voor meer informatie een e-mail naar hierradiokootwijk@staatsbosbeheer.nl. Binnen 5 werkdagen nemen wij contact met je op.

Gebied:
Radio Kootwijk
Praktisch:

Zendgebouw Radio Kootwijk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, met uitzondering van de toren.

Radio Kootwijk is niet bereikbaar per openbaar vervoer. Kom je per auto: negeer dan alle routeplanners!

Routebeschrijving auto: je komt bij Radio Kootwijk via de A1, afslag 19. Volg onderaan de afrit richting Apeldoorn, en ga direct daarna linksaf richting Radio Kootwijk. JE volgt deze weg tot je in het dorp Radio Kootwijk aankomt. Op de T-splitsing aan het einde van de weg ga je rechtsaf naar het voormalig zendstation. Zie ook de routebeschrijving Radio Kootwijk.

Zendstation Radio Kootwijk
Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk
Naar startpunt
Zendstation Radio Kootwijk Zendstation Radio Kootwijk