Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Activiteiten

De Oostvaardersplassen bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met Buitencentrum Oostvaardersplassen op oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad ochtend VOL

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de flevokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Nog enkele plekken vrij!

Meer informatie
burlend edelhert

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad avond (VOL)

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de flevokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Deze activiteit is vol.

Meer informatie
burlend edelhert

Wandeling door de Oostvaardersplassen – het moeras

Wandel met de gids van Staatsbosbeheer een route van 8 kilometer door de Oostvaardersoplassen. Elk seizoen heeft hier haar eigen charmes en misschien zie een edelhert of konikpaard.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Almere met diner VOL

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de ecokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Nu inclusief diner! Let op: VOL.

Meer informatie
burlend edelhert

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad fotosafari (VOL)

Maak deze nazomer de mooiste foto’s van de bronst in de Oostvaardersplassen! De landcruiser rijdt je naar de mooiste plekjes om je foto’s te schieten. De activiteit is vol.

Meer informatie
groep edelherten in de Oostvaardersplassen

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad met diner

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de flevokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Nu inclusief nieuwe wildernis buffet. Let op: nog 1 plek vrij!

Meer informatie
burlend edelhert

Sneakpreview kinderfilm Uilenbal - Oostvaardersplassen

In Buitencentrum Oostvaardersplassen draait de gratis voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal. Een spannende film over de vriendschap tussen Meral van 8 en muis Piepiep. Kom met je kinderen een kijkje nemen! Met na afloop uilenballen pluizen.

Meer informatie
uilenbal poster uitsnede

Wandeling door de Oostvaardersplassen - Zeearendroute

Wandel met de gids van Staatsbosbeheer een route van 5 kilometer door de Oostvaardersoplassen. Elk seizoen heeft hier haar eigen charmes en misschien zie een edelhert of konikpaard.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Almere avond VOL

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de ecokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Let op: VOL.

Meer informatie
edelhert in het veld

Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Paddenstoelen van de Oostvaardersplassen

Ga deze herfstvakantie met je kinderen mee op pad met de gids en zoek mee naar de paddenstoelen van de Oostvaardersplassen. Een grote bonte verzameling van de mooiste vormen en kleuren. Sommigen met de meest bijzondere namen, zoals de dodemansvingers...

Meer informatie

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Lelystad

Stap in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen van dichtbij. In klein gezelschap neem je een kijkje in de wereld van de edelherten en de andere bewoners.

Meer informatie
Close-up van de electrokar van Staatsbosbeheer op een weggetje in het bos

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Almere

Geniet deze zomer van de Oostvaardersplassen tijdens een tocht met de ecokar. Vanaf de Almeerse zijde rijden we dit unieke gebied in.

Meer informatie
Close-up van de electrokar van Staatsbosbeheer op een weggetje in het bos

Met de flevokar door de Oostvaardersplassen - Lelystad

Stap in de flevokar en rijd mee door de Oostvaardersplassen: dé manier om de grote grazers in het gesloten deel van dit uitgestrekte natuurgebied te ontmoeten!

Meer informatie
oostvaardersplassen-bolderkar1

Bedrijfsuitje: struinen bij de Oostvaardersplassen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de ongerepte natuur? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht rond de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
groep en boswachter bij afgeborken boom

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Meer informatie
kinderen voeren opdrachten uit in het bos

Expeditie Boswachterscode Oostvaardersplassen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie
Een boswachter laat iets zien in het bos aan een groep geïnteresseerde kinderen

Hulpboswachter bij de Oostvaardersplassen

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
Twee kinderen staan met hun verrekijker in een natuurgebied

Vergaderen in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Flevoland. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
veragderzaal met lange tafel