Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Activiteiten

De Oostvaardersplassen bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met Buitencentrum Oostvaardersplassen op oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Almere avond

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de ecokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Meld je nu aan!

Meer informatie
edelhert in het veld

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad fotosafari

Maak deze nazomer de mooiste foto’s van de bronst in de Oostvaardersplassen! De landcruiser rijdt je naar de mooiste plekjes om je foto’s te schieten.

Meer informatie
groep edelherten in de Oostvaardersplassen

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad avond

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de bolderkar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Meld je nu aan!

Meer informatie
burlend edelhert

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad ecokar

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de ecokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Meld je nu aan!

Meer informatie
edelhert in het bos

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad met diner

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de bolderkar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Nu inclusief stamppotbuffet!

Meer informatie
burlend edelhert

Wandeling met de gids door de Oostvaardersplassen

Wandel met de gids van Staatsbosbeheer door de Oostvaardersoplassen. Elk seizoen heeft hier haar eigen charmes en misschien zie een edelhert of konikpaard.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Bedrijfsuitje: struinen bij de Oostvaardersplassen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de ongerepte natuur? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht rond de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
groep en boswachter bij afgeborken boom

Dagje uit: wandelen bij Oostvaardersplassen

Wil je met familie of collega’s de Oostvaardersplassen ontdekken? Maak dan een wandeling met een gids van Staatsbosbeheer. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
groep en boswachter kijken naar afgebroken boom

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Meer informatie

Expeditie Boswachterscode Oostvaardersplassen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie

Hulpboswachter bij de Oostvaardersplassen

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
Twee kinderen kijken door hun verrekijker

Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Een meisje met kaboutermuts en schmink op haar wangen in het bos

Speurtocht: op zoek naar de zeearend bij de Oostvaarderplassen

Hang je verrekijker om en speur naar de zeearend in de Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
zeearend

Vergaderen in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Flevoland. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
veragderzaal met lange tafel