Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Activiteiten in de Oostvaardersplassen

Op zoek naar grote grazers - Almere

Stap met de gids in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen bij Almere. De gids vertelt je onderweg alles over de dieren die hier leven. Meld je nu aan!

Meer informatie

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Almere

Geniet deze zomer van de Oostvaardersplassen tijdens een tocht met de ecokar. Voorafgaand aan de tocht lunch je bij gasterij De Oostvaarders in Almere.

Meer informatie

Op zoek naar De Grote Vijf in de Oostvaardersplassen - edelhert

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Oostvaardersplassen speur je naar edelherten. Meld je aan!

Meer informatie
Edelhert

Fotosafari Oostvaardersplassen

Speciaal voor fotografen is er de fotosafari door de Oostvaardersplassen. Stap in de landcruiser rijdt met de gids langs de mooiste plekken. Meld je nu aan!

Meer informatie

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Lelystad

Stap in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen van dichtbij. In klein gezelschap neem je een kijkje in de wereld van de edelherten en de andere bewoners.

Meer informatie

Met de bolderkar door de Oostvaardersplassen - Lelystad

Stap in de bolderkar en rijd mee door de Oostvaardersplassen: dé manier om de grote grazers in het gesloten deel van dit uitgestrekte natuurgebied te ontmoeten!

Meer informatie

Wandeling met de gids door de Oostvaardersplassen

Wandel met de gids van Staatsbosbeheer door de Oostvaardersoplassen. Elk seizoen heeft hier haar eigen charmes en misschien zie een edelhert of konikpaard.

Meer informatie

Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Beleef de mystieke sfeer van het Oostvaardersveld bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer.

Meer informatie

Boswachter voor een dag rond de Oostvaardersplassen

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten in de Oostvaardersplassen.

Meer informatie

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Meer informatie

Expeditie Boswachterscode Oostvaardersplassen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie

Hulpboswachter bij de Oostvaardersplassen

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Oostvaardersplassen.

Meer informatie

Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie

Speuren naar de zeearend bij de Oostvaarderplassen

Hang je verrekijker om en speur naar de zeearend in de Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie

Stille struintocht bij de Oostvaardersplassen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de ongerepte natuur? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht rond de Oostvaardersplassen.

Meer informatie

Vergaderen in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Flevoland. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie

Wandelen in het groen - Oostvaardersplassen

Wil je met familie of collega’s de Oostvaardersplassen ontdekken? Maak dan een wandeling met een gids van Staatsbosbeheer. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie