Oostvaardersplassen

Riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. De Oostvaardersplassen zijn uniek voor Nederland, én Europa.

Activiteiten

De Oostvaardersplassen bieden verschillende activiteiten en excursies aan voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staat er niets gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Hans Breeveld: h.breeveld@staatsbosbeheer.nl. Geef zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je bent. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Op zoek naar De Grote Vijf in de Oostvaardersplassen - edelhert

Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de 5 wilde dieren van Nederland! In de Oostvaardersplassen speur je naar edelherten. Meld je aan!

Meer informatie
edelhert in het veld

Vollemaanwandeling bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Beleef de mystieke sfeer van het Oostvaardersveld bij volle maan. Meld je aan voor een vollemaanwandeling met een gids van Staatsbosbeheer.

Meer informatie
volle maan

Op zoek naar grote grazers - Almere

Stap met de gids in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen bij Almere. De gids vertelt je onderweg alles over de dieren die hier leven. Meld je nu aan!

Meer informatie
groep en boswachter bijken het landschap van de Oostvaardersplassen

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Almere

Geniet deze zomer van de Oostvaardersplassen tijdens een tocht met de ecokar. Voorafgaand aan de tocht lunch je bij gasterij De Oostvaarders in Almere.

Meer informatie
eleckronische kar in het bos

Ontdek de Oostvaardersplassen vanuit de bolderkar

Kom op 6 september naar het Vogelfestival en ontdek de Oostvaardersplassen vanuit de bolderkar. Prachtig uitzicht over een uniek natuurgebied.

Meer informatie
zeearend en zwarte kraai vliegen door de lucht

Vogels kijken in de Oostvaardersplassen

Speciaal voor vogelaar en natuurfotograaf: kom naar Vogelfestival Oostvaardersplassen maak een exclusieve wandeling naar Vogelkijkhut De Schollevaar!

Meer informatie
Aalscholver vliegd over het water

Vogels kijken in het Oostvaardersveld

Kom naar het Vogelfestival! Speciaal voor vogelaars en natuurfotografen maakt de gids een wandeling langs de vogelkijkhutten van het Oostvaardersveld.

Meer informatie
zilverreiger vlieg weg van een struik

Met de ecokar door de Oostvaardersplassen - Lelystad

Stap in de ecokar en ontdek de Oostvaardersplassen van dichtbij. In klein gezelschap neem je een kijkje in de wereld van de edelherten en de andere bewoners.

Meer informatie
eleckronische kar in het bos

Met de bolderkar door de Oostvaardersplassen - Lelystad

Stap in de bolderkar en rijd mee door de Oostvaardersplassen: dé manier om de grote grazers in het gesloten deel van dit uitgestrekte natuurgebied te ontmoeten!

Meer informatie

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Almere avond

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de ecokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Meld je nu aan!

Meer informatie
edelhert in het veld

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad ecokar

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de ecokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Meld je nu aan!

Meer informatie
edelhert in het bos

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad fotosafari

Maak deze nazomer de mooiste foto’s van de bronst in de Oostvaardersplassen! De landcruiser rijdt je naar de mooiste plekjes om je foto’s te schieten.

Meer informatie
groep edelherten in de Oostvaardersplassen

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad avond

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de bolderkar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Meld je nu aan!

Meer informatie
burlend edelhert

Wandeling met de gids door de Oostvaardersplassen

Wandel met de gids van Staatsbosbeheer door de Oostvaardersoplassen. Elk seizoen heeft hier haar eigen charmes en misschien zie een edelhert of konikpaard.

Meer informatie
groep kijkt over het landschap van de Oostvaardersplassen

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad met ontbijt

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de bolderkar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Nu inclusief ontbijt!

Meer informatie
burlend edelhert

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Almere met diner

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de ecokar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Nu inclusief diner!

Meer informatie
burlend edelhert

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad met diner

Eind zomer gaan de edelherten weer op zoek naar de liefde. Stap in de bolderkar en beleef de bronst in de Oostvaardersplassen. Nu inclusief stamppotbuffet!

Meer informatie
burlend edelhert

Boswachter voor een dag rond de Oostvaardersplassen

Kruip in de huid van de boswachter en proef het echte buitenleven! Ga mee en maak kennis met het werk, de dieren en de planten in de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
boswachter en groep in de Oostvaardersplassen

Dierenvriendjespad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in de Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 en scholen.

Meer informatie

Expeditie Boswachterscode Oostvaardersplassen

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend bij Buitencentrum Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie

Hulpboswachter bij de Oostvaardersplassen

Ben jij uit het goede hout gesneden? Met het Hulpboswachtershandboek en een hulpboswachtersjas vol met gadgets ontdek je de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
twee kinderen kijken door hun verrekijker

Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad bij Buitencentrum Oostvaardersplassen en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
meisje met kaboutermuts

Speuren naar de zeearend bij de Oostvaarderplassen

Hang je verrekijker om en speur naar de zeearend in de Oostvaardersplassen. Leuk voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
zeearend op een tak

Stille struintocht bij de Oostvaardersplassen

Toe aan rust, stilte en een onvergetelijke belevenis in de ongerepte natuur? Ga met je collega’s op ontdekkingstocht rond de Oostvaardersplassen.

Meer informatie
groep en boswachter bij afgeborken boom

Vergaderen in Buitencentrum Oostvaardersplassen

Vergaderen midden in de natuur. Dat kan bij Buitencentrum Oostvaardersplassen in Flevoland. Lees hier meer over arrangementen en prijzen.

Meer informatie
veragderzaal met lange tafel

Wandelen in het groen - Oostvaardersplassen

Wil je met familie of collega’s de Oostvaardersplassen ontdekken? Maak dan een wandeling met een gids van Staatsbosbeheer. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
groep en boswachter kijken naar afgebroken boom