Noard-Fryslân

Zandpaden en landgoederen, ruige moerasnatuur en akkertjes, door elzen omringd. Noard-Fryslân kent talloze verrassingen.

Bezienswaardigheden

Noard-Fryslân biedt vele unieke bezienswaardigheden, zowel cultureel als actief. Ga bijvoorbeeld eens de sporen bezichtigen van het oude Klooster Klaarkamp, of wandel rond op het landgoed Stania State. Maar je kunt ook lekker klimmen en klauteren in het speelbos. Zo beleef je de geschiedenis en cultuur van Noard-Fryslân pas echt.

Landgoed Harsta State

Ontdek op landgoed Harsta State in Noard-Fryslân hoe de Friese adel zich ooit heeft gevestigd op terpenland van de voormalige zeebodem.

Meer informatie

Klaarkampstermolen

Ten noorden van Rinsumageest staat de Klaarkampstermolen, die het Klaarkampermeer heeft drooggemalen. De molen kan niet bezichtigd worden.

Meer informatie

Klooster Klaarkamp

Ten westen van Dokkom stond vroeger het grootste klooster van Friesland: Klaarkamp. Tegenwoordig zijn enkel nog de sporen in het landschap terug te vinden.

Meer informatie

Openluchtmuseum De Spitkeet

Stap binnen in een holwoning of waldhûske in Openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema en ontdek hoe zwaar het leven hier een eeuw geleden was.

Meer informatie

Speelbos Hossebos

Klimmen, klauteren en spelen, het kan allemaal in speelbos het Hossebos. Leuk voor jonge en wat oudere kinderen, of om naartoe te gaan met je klas.

Meer informatie

Landgoed Stania State

Landgoed Stania State is typisch 19-eeuws, met een landschapspark met slingerende paden en een driepuntsburg. Het is hier goed wandelen.

Meer informatie