Kromme Rijn

Kastelen, buitenplaatsen, kersenboomgaarden en knotwilgen. Een historisch landschap aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug.

Fort bij Vechten

Fort bij Vechten maakt deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Samen met Fort bij Rijnauwen moest het één van de zwakste punten in de linie verdedigen. Daarnaast kon vanaf dit punt de strategische spoorlijn Utrecht-Arnhem onder vuur worden genomen. Tegenwoordig kun je in het fort voor terecht voor allerlei activiteiten: rondleidingen, festivals, bedrijfsuitjes en je kunt er zelfs trouwen. Info over toegang, evenementen en feesten vind je op FortVechten.nl.

Waterliniemuseum

Op Fort Vechten vind je het Waterliniemuseum: een interactieve ontdekkingstocht door de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een tentoonstelling vertelt over de Romeinse geschiedenis van het fort. Kijk voor meer info over het museum op Waterliniemuseum.nl.

Krachtpatsers in de natuur

Staatsbosbeheer heeft in het Waterliniemuseum een infopunt: Krachtpatsers. Hier kun je het opnemen tegen de natuurlijke krachtpatsers op het fort. Er start ook een wandelroute van 1,2 kilometer, met leuke opdrachten voor kinderen.

Meer informatie over hoe Staatsbosbeheer de forten beheert: dossier Forten en linies.

Wist je dat

Fort bij Vechten is een van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Lees meer over forten en linies.
Gebied:
Kromme Rijn
Fort bij Vechten
Marsdijk 2
3981 HE Bunnik
Naar startpunt
Fort bij Vechten Fort bij Vechten