Heeze-Leende

Het grootste ven van Nederland, zwevende libellen, grazende schapen, heide en bos. Beleef de rijkdom van de Brabantse natuur!

Activiteiten

Heeze-Leende biedt activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens terug.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Janneke de Groot: je.groot@staatsbosbeheer.nl. Geef altijd zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je komt. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Dagje uit: Strabrechtse Heide voor senioren

Kom een dagje ‘Strabrechten’ in Heeze, de parel van Brabant. De boswachter neemt je mee naar de mooiste plekken. Dit arrangement is speciaal voor senioren.

Meer informatie
heideveld Strabrechtse Heide, Heeze-Leende

Kabouterpad Strabrechtse Heide

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad op de Strabrechtse Heide en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Kabouterweek

Dagje uit: wandelen in Heeze-Leende

Wil je met familie of collega’s de natuur bij Heeze-Leende ontdekken? Maak dan een ochtendwandeling samen met een gids. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
ochtendgloren op de Strabrechtse Heide

Dagje uit: wandelen op de Strabrechtse heide

Wil je met familie of collega’s de natuur bij Heeze-Leende ontdekken? Maak dan een wandeling over de Strabrechtse Heide. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
zonsondergang over de Strabrechtse Heide

Heide-expeditie Salamander op de Strabrechtse Heide

Maak met je hele klas op ontdekkingstocht over de Strabrechtse Heide bij Heeze-Leende. Geschikt voor groep 5 en 6 van de basisschool. Meld je hier aan.

Meer informatie
salamander op een steen

Hommelpad op de Strabrechtse Heide

Ontdek met de heidegidsen het Hommelpad. Met 5 zintuiglijke opdrachten leren de kinderen alles over de wereld van de hommel. Voor scholen en bso's.

Meer informatie
hommel op een bloem

Natuursprong: met je klas naar Heeze-Leende

Spelen tot je groen ziet in Heeze-Leende! Met Natuursprong leren kinderen van de basisschool uitdagende en leuke spelletjes doen in de natuur.

Meer informatie
Vier kinderen scheppen met hun vangnet naar waterdiertjes onder begeleiding van twee volwassenen

Ondersteboven op de Heide – Strabrechtse Heide

Een avontuurlijke ontdekkingstocht op de Strabrechtse Heide waarbij je al je zintuigen gebruikt. Leuk vanaf 4 jaar. Kijk hier voor meer informatie.

Meer informatie
heideveld Strabrechtse Heide, Heeze-Leende

Wandelstok maken op de Strabrechtse Heide

Maak met de klas, bso of tijdens een kinderfeestje een wandelstok van natuurlijk materiaal. Lekker creatief bezig zijn op de Strabrechtse heide.

Meer informatie
met de klas een wandelstok maken op de Strabrechtse Heide

Wol vilten op de Strabrechtse Heide

Maak met de klas, bso of tijdens een kinderfeestje een kunstwerk van wol. Lekker creatief bezig zijn op de Strabrechtse heide.

Meer informatie
met de klas wol vilten op de Strabrechtse Heide