Gaasterland (Gaasterlân)

Het buitenbeentje van Friesland, met oude bossen, besloten akkertjes, kliffen en een bijzonder libellenreservaat.

Activiteiten

Gaasterland biedt verschillende activiteiten en excursies voor jong en oud. Bekijk snel wat er de komende tijd te doen is in dit natuurgebied. Staan er geen activiteiten gepland? Kom dan binnenkort nog eens kijken.

Zelf iets plannen? Neem contact op met boswachter Karin Blanksma: k.blanksma@staatsbosbeheer.nl. Geef altijd zo volledig mogelijk aan wat je wilt doen, wanneer en met hoeveel mensen je komt. De boswachter kan je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Bosbeeldentocht door bos Elfbergen

Met deze speurtocht kom je alles te weten over de dieren van bos Elfbergen! Met een tas vol materialen waan je je een echte onderzoeker. Van 8 t/m 12 jaar.

Meer informatie

Dierenvriendjespad Gaasterland

Kom spelen in de natuur! Loop het Dierenvriendjespad in Gaasterland en beleef allerlei avonturen. Leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Meer informatie

Expeditie Boswachterscode Gaasterland

De natuur zit boordevol leuke weetjes! Ontdek ze al speurend en spelend in het Diemerbos. Leuk feestjes en klassen voor kinderen van 7-10 jaar.

Meer informatie

Het spechtenpad door bos Elfbergen

Test je spechtenkennis op het Spechtenpad van bos Elfbergen in Gaasterland! Gewapend met verrekijker en een loep doe je leuke opdrachtjes langs de route.

Meer informatie

Kabouterpad door bos Elfbergen

Kom kabouters zoeken! Loop het Kabouterpad in bos Elfbergen en beleef allerlei spannende avonturen. Leuk voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Meer informatie
Een meisje met kaboutermuts en schmink op haar wangen in het bos

Rugzakjesroute door bos Elfbergen

Ga je mee op speurtocht door de bossen van Gaasterland? Meet bomen, haal de natuur dichtbij met je verrekijker of vergroot de kleinste beestjes met je loep!

Meer informatie

Speurtocht: Het Geheim van bos Elfbergen

Ontdek Het Geheim van bos Elfbergen. Een speurtocht over een verdwenen slot, vreemde voorwerpen en geheimzinnige ierdmantsjes. Ga opzoek en kraak de code!

Meer informatie