De Pelen

Water, heide, zandruggen, berken en open vlaktes begroeid met pijpenstrootje. De Pelen is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Buitencentrum De Pelen

Buitencentrum De Pelen ligt aan de rand van Nationaal Park De Groote Peel. Het is het start- en eindpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. In het bezoekerscentrum zijn fiets- en wandelkaarten, boeken en souvenirs te koop. Bij de informatiebalie worden doe- en ontdektochten verhuurd en starten diverse leuke activiteiten.

 

Openingstijden:
  • apr t/m okt: dagelijks van 10-18 uur;
  • nov t/m mrt op di t/m zo van 10-17 uur, gesloten op 25 dec en 1 jan.
Bereikbaarheid :
  • Openbaar vervoer: vanaf station Weert bus 61 richting Venlo, halte Meijelsedijk/Moostdijk OV-reisinformatie
  • Auto: navigatie-adres: Moostdijk 15, Ospel. Er is voldoende gratis parkeerruimte. 
Winkel:
In de winkel van het buitencentrum vind je producten om de natuur mee in te gaan, zoals verrekijkers en wandelkaarten. Maar ook verrassende souvenirs en/of cadeaus als natuurboeken, unieke streekproducten.
Vergaderen:
De vergader- en presentatieruimte van Buitencentrum De Pelen is geschikt voor vergaderingen van groepen tot 20 personen en voor presentaties voor groepen tot 30 personen. Vergaderarrangement Buitencentrum De Pelen
Horeca:
Bij De Peelkiosk (met serre en buitenterras) kun je terecht voor een kop koffie met lunch. De Peelkiosk is van mrt t/m okt geopend van 10-18 uur. Tijdens de wintermaanden (nov t/m feb) op di t/m vr van 12-17 uur en in het weekend van 11-18 uur.
Buitencentrum De Pelen
Naar startpunt
Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel
depelen@staatsbosbeheer.nl
0495-641497