Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Landgoed Elswout

Landgoed Elswout - grote huis met rode beuk
Adres:Elswoutlaan 12a
2051 AE Overveen

In de Gouden Eeuw ontdekten rijke Amsterdamse kooplieden de binnenduinrand als de ideale plaats om een buitenplaats aan te leggen: hoog en droog in de duinen en niet te ver van de stad. Zo ontstond ook landgoed Elswout, in Overveen, nu een van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen van ons land.

Grootte gebied

Landgoed Elswout is ca. 85 hectare groot.

Toegankelijkheid

Elswout is gratis toegankelijk vanaf zonsopgang tot en met zonsondergang. Een groot gedeelte van het landgoed is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Historie

Een uitgebreide animatie over de historie van Landgoed Elswout is te bekijken in reis door de tijdDownload het verhaal van Landgoed Elswout. Of kijk voor meer info over Elswout onder natuurgebied Zuid-Kennemerland.

Excursies

Gidsen van Staatsbosbeheer verzorgen op verzoek rondleidingen op Landgoed Elswout. Er zijn ook speciale excursies voor scholen.

Horeca

Wilt u iets eten en drinken dan kunt u dit zelf meenemen en lekker picknicken op het landgoed. Of een bezoek brengen aan één van de horeca gelegenheden in de buurt, zoals bijvoorbeeld

Bereikbaarheid per OV

Landgoed Elswout is bereikbaar via NS-station Overveen. Vanaf station Overveen is het een klein half uur lopen. Ook kunt u een OV fiets huren op het station of vanaf NS-station Haarlem de bus nemen. Meer informatie vindt u op 9292OV.nl

Bereikbaarheid per auto of fiets

Landgoed Elswout heeft een parkeerplaats en een fietsenstaling.

Nationaal park

Landgoed Elswout maakt deel uit van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.