Kamperen

Kom logeren in de natuur! Fluitende vogels, frisse buitenlucht en altijd iets te doen. Dát is overnachten bij Staatsbosbeheer.

Natuurkampeerterrein Lange Paal

Het geruis van de zee op de achtergrond, de wind die het helmgras laat fluisteren en de ongereptheid van de Kroonpolder… De dag beginnen met een duik in zee. Logeren op kampeerterrein Lange Paal is uniek!

Reserveer nu

Ernst en Anja van Kammen (Harderwijk):

“Kamperen op De Lange Paal brengt me terug naar mijn zorgeloze jeugd. Al als klein kind kwam ik hier. Mijn vrouw hield nooit zo van kamperen, tot De Lange Paal. De boswachter trekt er vaak op uit met gezinnen die hier verblijven. Mooi om te zien hoe kinderen zich nu net zo vermaken als ik destijds.”

Boswachter Frederike Breijer:

Als je van de boot afstapt, door het pittoreske dorp of vanaf Texel over de sahara van het noorden naar lange paal fietst, dan is de vakantie begonnen. Voel de stilte, ruik de zilte lucht, luister naar de vogels en kijk 's nachts bij helder weer naar de sterrenhemel! Overdag kunnen de kinderen spelen in de grote zandbak, een hut bouwen in het bos of duintje glijden aan het strand. Het is een echt paradijs!"

Ontmoet de lepelaar

De lepelaar heeft een bijna koninklijke statigheid. In Kroon's Polders en op het wad kun je vanaf april zien hoe ze met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’ jagen. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

Praktische informatie

Natuurgebied
Kampeerterrein Lange Paal ligt op Vlieland. Op ons kleinste Waddeneiland zijn rust en ruimte de baas. Én de vogels. Vlieland is synomiem voor genieten. Van rust en ruimte, wind, zee en zon.

Honden
Er zijn 4 kampeerplaatsen voor honden op het bos- en duinveld (max 2 per kampeerplaats), ze moeten wel aan de lijn. 

ITGWO
Ga je naar Into The Great Wide Open? Dan kun je hier reserveren.

Plattegrond
Bekijk plattegrond kampeerterrein Lange Paal.

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Vlieland via Rederij Doeksen.

Vragen?

Zie veelgestelde vragen of bel klantenservice.

Gebied:
Vlieland (Friesland)
Geopend:
3 april t/ 31 oktober
Tips:
Alleen toegankelijk voor tenten. Op het trekkersveld kun je max. 2-3 nachten verblijven (afhankelijk van drukte. Op het trekkersveld zijn honden niet toegestaan. Vlieland is niet toegankelijk voor auto's.
Plaatsen:
89
Faciliteiten:
  • Douche
  • Speelvoorziening
  • Honden toegestaan
  • Natuurlijk zwemwater
Locatie
Postweg 1a
8899 BZ Vlieland (FR)

Je boswachter
Frederika Breijer
T 06-23868013
(bereikbaar van 8-22 uur, geen sms)
langepaal@staatsbosbeheer.nl
Plan je route
Plaats je reactie

Plaats je reactie