Kamperen

Kom logeren in de natuur! Fluitende vogels, frisse buitenlucht en altijd iets te doen. Dát is overnachten bij Staatsbosbeheer.

Natuurkampeerterrein Lange Paal

Het geruis van de zee op de achtergrond, de wind die het helmgras laat fluisteren en de ongereptheid van de Kroonpolder… De dag beginnen met een duik in zee. Logeren op kampeerterrein Lange Paal is uniek!

Reserveer nu

Ernst en Anja van Kammen (Harderwijk):

“Kamperen op De Lange Paal brengt me terug naar mijn zorgeloze jeugd. Al als klein kind kwam ik hier. Mijn vrouw hield nooit zo van kamperen, tot De Lange Paal. De boswachter trekt er vaak op uit met gezinnen die hier verblijven. Mooi om te zien hoe kinderen zich nu net zo vermaken als ik destijds.”

Boswachter Frederike Breijer:

Als je van de boot afstapt, door het pittoreske dorp of vanaf Texel over de sahara van het noorden naar lange paal fietst, dan is de vakantie begonnen. Voel de stilte, ruik de zilte lucht, luister naar de vogels en kijk 's nachts bij helder weer naar de sterrenhemel! Overdag kunnen de kinderen spelen in de grote zandbak, een hut bouwen in het bos of duintje glijden aan het strand. Het is een echt paradijs!"

Ontmoet de lepelaar

De lepelaar heeft een bijna koninklijke statigheid. In Kroon's Polders en op het wad kun je vanaf april zien hoe ze met gracieuze maaiende bewegingen op stekelbaarsjes en ander zwemmend ‘grut’ jagen. In hun snavel zitten duizenden zenuwuiteinden waarmee lepelaars jagen op de tast. Probeer het zelf maar eens, onder water met je handen een visje vangen zonder dat je goed ziet wat je doet.

Praktische informatie

Natuurgebied
Kampeerterrein Lange Paal ligt op Vlieland. Op ons kleinste Waddeneiland zijn rust en ruimte de baas. Én de vogels. Vlieland is synomiem voor genieten. Van rust en ruimte, wind, zee en zon.

Honden
Er zijn 4 kampeerplaatsen voor honden op het bos- en duinveld (max 2 per kampeerplaats), ze moeten wel aan de lijn. 

ITGWO
Ga je naar Into The Great Wide Open? Dan kun je hier reserveren.

Plattegrond
Bekijk plattegrond kampeerterrein Lange Paal.

Veerdienst
Informatie over veerdienst Harlingen-Vlieland via Rederij Doeksen.

Tarieven
Download tarieven 2015. Of klik op Reserveer nu voor een automatische berekening.

Vragen?

Zie veelgestelde vragen of bel klantenservice.

Gebied:
Vlieland (Friesland)
Geopend:
3 april t/ 31 oktober
Tips:
LET OP! Bos en Duinveld: van za 18 jul t/m 9 aug alle hondenplaatsen vol; zonder hond nog enkele plaatsen beschikbaar; Waddenveld 2&3: van 18 jul t/m 9 aug vol; Waddenveld 4: van 24 jul t/m 8 aug vol. Alleen toegankelijk voor tenten. Op het trekkersveld kun je max. 2-3 nachten verblijven (afhankelijk van drukte. Op het trekkersveld zijn honden niet toegestaan. Vlieland is niet toegankelijk voor auto's.
Plaatsen:
89
Faciliteiten:
  • Douche
  • Speelvoorziening
  • Honden toegestaan
  • Natuurlijk zwemwater
Locatie
Postweg 1a
8899 BZ Vlieland (FR)

Je boswachter
Frederika Breijer
T 06-23868013
(bereikbaar van 8-22 uur, geen sms)
langepaal@staatsbosbeheer.nl
Naar startpunt
;
Plaats je reactie

Maureen Marck

Dag! Ik ben afgelopen weekend een volgeschoten foto rolletje van het merk fuji film verloren. Is deze misschien gevonden op de camping? Met vriendelijke groeten, Maureen


Anke

Bericht voor Daan Goekoop; Ja ook op de doortrekkersvelden hebben jullie een natuurkampeerkaart nodig. Hier in het kantoor van de camping te koop.


Daan Goekoop

Wij zouden graag op de trekkersplaatsen bij de Lange Paal komen staan over een paar dagen, maar we lazen ergens dat je een natuurkampeerkaart nodig hebt om op natuurcampings te kunnen staan. Hebben wij die ook nodig om bij jullie op de trekkersplaatsen te kunnen staan?


jacqie van kordelaar

reactie op vraag jacqueline: je kunt een aanhangwagentje huren en deze overlaten zetten naar het eiland. kun je bespreken bij doeksen . je moet wel reserveren voor de boot voor een aanhanger/bagagewagen. op het eiland laat je je karretje weer vervoeren door een plaatselijke vervoerder. deze brengt je karretje naar de camping. lijkt ingewikkeld maar werkt prima. ``je kunt alleen niet op de bonnefooi naar Vlieland op deze manier.


Jacqueline

graag willen wij naar camping Vlieland, maar daar mogen toch geen auto's mee? Hoe komt onze grote zware tent op kampterrein?


Anke

Hallo Tom van der Linden, klopt hoor; iedereen is welkom voor max. 3 nachten zonder reservering, MAAR dan wel op 1 van de doortrekkersvelden. Tot ziens!


Tom van der Linden

Net als Eline Vermeer vroeg ik me af hoe het precies werkt wanneer je, zonder reservering, met tent op komt dagen in de hoop 1 nachtje te kunnen kamperen op het trekkersveld. Is er - zelfs in juli - altijd wel een plekje te vinden, of kan daar niet zo makkelijk van uit gegaan worden? Zou natuurlijk vervelend zijn om de reis naar Vlieland af te leggen om vervolgens direct om te moeten keren! Alvast bedankt voor een reactie of antwoord!


Jules

Mocht iemand in de tweede helft van juli / eerste week augustus willen annuleren dan neem ik graag zijn/haar boeking over! Ik zoek nog hartstochtelijk naar twee weekjes LP!. Groeten Jules


Eline Vermeer

Goedenavond, Als ik het zo begrijp, hoef je niet te reserveren als je maar 1 nachtje op de camping wilt verblijven en dan weer door gaat. Klopt dat inderdaad? Alvast bedankt! Mvg, Eline


Ton en Daphne KAFFKA

Gisteren 20 juni 2015 fietsten wij over het schelpenpad richting Posthuis toen Daphne vlak voor de afslag naar Lange Paal een lekke band kreeg. Omdat we geen plakspullen bij ons hadden zijn we op de camping om hulp gaan vragen, en die werd met grote bereidheid en vanzelfsprekendheid aangeboden. De band was snel geplakt en wij konden weer verder. Heel veel dank aan Anke en enkele kampeerders! We hebben hierdoor de sfeer van de camping goed kunnen opsnuiven. Wat zal ik zeggen . . . wij gaan terugkomen, met tent, wellicht al in de nazomer!


Staatsbosbeheer Buitenleven

Beste gasten, voor vragen over beschikbaarheid en reserveren voor het festival Into The Great Wide Open, kunt u het best terecht op http://www.intothegreatwideopen.nl/ . Voor reserveringsvragen, of andere opmerkingen buiten het festival om kunt u contact opnemen met ons Klant Contactcentrum. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur op 030-6977749. Wij staan u graag te woord. Per email zijn wij bereikbaar op: buitenleven@staatsbosbeheer.nl.


Plaats je reactie