Kamperen

Kom logeren in de natuur! Fluitende vogels, frisse buitenlucht en altijd iets te doen. Dát is overnachten bij Staatsbosbeheer.

Natuurkampeerterrein De Kijl

Natuur en comfort, dat is nou typisch kampeerterrein De Kijl. Met ruime standplaatsen, middenin de natuur van het Sleenerzand. Terwijl je kinderen hutten bouwen aan de rand van het bos, kun jij aanschuiven bij de overdekte vuurplaats.

Reserveer nu

Fam. Schiphorst:

“Net terug van een weekendje kamperen op De Kijl. Wat een prachtige camping, midden in het bos, geen enkel verkeersgeluid, grote plekken en uitstekend sanitair (met wc papier). We hadden het trekkersveld helemaal voor ons alleen. Een mooier en weidser uitzicht hadden we ons niet kunnen wensen. Voor kinderen is de camping met het speelbos een paradijs!”

Boswachter Derk Kamping:

“Hier kun je alle kanten op met de fiets. Er is zelfs een speciale kinderroute. En genoeg te zien en te doen in de omgeving. Echte hunebedden bekijken, of een grafheuvel, een dagje naar het museum Ellert en Brammert, de dierentuin in Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte. In de buurt zijn spartelvijvers die bij mooi weer verkoeling geven. Ook ga ik wel eens met de gasten op pad. Overdag met de kinderen om de natuur te ontdekken, ‘s avonds met volwassenen om te speuren naar wild.”

Ontmoet het ree

De avond valt en je zit voor je tent te lezen. In de verte hoor je een hond blaffen. Althans dat denk je. Maar wist je dat reeën ook een kort en schor blaffend geluid maken? Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

Praktische informatie

Natuurgebied
Kampeerterrein De Kijl ligt in het Sleenerzand. Toen de eerste mensen zich hier vestigden was het nog een oerwoud. Bewoners door de eeuwen heen lieten hun sporen na in deze stille bossen.

Honden
Er zijn 5 kampeerplaatsen voor honden (max 2 per kampeerplaats), ze moeten wel aan de lijn.

Kant-en-klaar
Op De Kijl staan in het hoogseizoen twee volledig ingerichte tenten. Ga voor informatie over prijs en beschikbaarheid of om een reservering te plaatsen naar Holland Tent.
Je kunt ook sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie tipiskamperen.nl.

Plattegrond
Bekijk plattegrond kampeerterrein De Kijl.

Vragen?

Zie veelgestelde vragen of bel klantenservice.

Gebied:
Sleenerzand (Drenthe)
Geopend:
3 april t/m 31 oktober
Tips:
Let op: privésanitair kun je alleen boeken voor minimaal 3 nachten.
Plaatsen:
68
Faciliteiten:
 • Chemisch toilet
 • Douche
 • Sanitair mindervaliden
 • Privé sanitair
 • Stroom
 • Vuurhut
 • Wasmachine
 • Droger
 • Speelvoorziening
 • Natuurlijk zwemwater
 • Honden toegestaan
Locatie
Kwekebosweg 5
7849 TA Schoonoord (DR)

Je boswachter
Derk Kamping
T 06-23868137
(bereikbaar van 8-22 uur, geen sms)
kijl@staatsbosbeheer.nl
Naar startpunt
Plaats je reactie

Plaats je reactie