Kamperen

Kom logeren in de natuur! Fluitende vogels, frisse buitenlucht en altijd iets te doen. Dát is overnachten bij Staatsbosbeheer.

Natuurkampeerterrein De Kijl

Natuur en comfort, dat is nou typisch kampeerterrein De Kijl. Met ruime standplaatsen, middenin de natuur van het Sleenerzand. Terwijl je kinderen hutten bouwen aan de rand van het bos, kun jij aanschuiven bij de overdekte vuurplaats.

Reserveer nu

Fam. Schiphorst:

“Net terug van een weekendje kamperen op De Kijl. Wat een prachtige camping, midden in het bos, geen enkel verkeersgeluid, grote plekken en uitstekend sanitair (met wc papier). We hadden het trekkersveld helemaal voor ons alleen. Een mooier en weidser uitzicht hadden we ons niet kunnen wensen. Voor kinderen is de camping met het speelbos een paradijs!”

Boswachter Derk Kamping:

“Hier kun je alle kanten op met de fiets. Er is zelfs een speciale kinderroute. En genoeg te zien en te doen in de omgeving. Echte hunebedden bekijken, of een grafheuvel, een dagje naar het museum Ellert en Brammert, de dierentuin in Emmen of het openluchtmuseum in Orvelte. In de buurt zijn spartelvijvers die bij mooi weer verkoeling geven. Ook ga ik wel eens met de gasten op pad. Overdag met de kinderen om de natuur te ontdekken, ‘s avonds met volwassenen om te speuren naar wild.”

Ontmoet het ree

De avond valt en je zit voor je tent te lezen. In de verte hoor je een hond blaffen. Althans dat denk je. Maar wist je dat reeën ook een kort en schor blaffend geluid maken? Zowel het mannetje (bok) als het vrouwtje (geit) doen het als er gevaar dreigt of als er een concurrent in de buurt is. Wil je zelf reeën zien? Ga dan in de schemering op pad en zorg dat je wind tegen hebt. Dan ruiken de reeën je niet.

Praktische informatie

Natuurgebied
Kampeerterrein De Kijl ligt in het Sleenerzand. Toen de eerste mensen zich hier vestigden was het nog een oerwoud. Bewoners door de eeuwen heen lieten hun sporen na in deze stille bossen.

Honden
Er zijn 5 kampeerplaatsen voor honden (max 2 per kampeerplaats), ze moeten wel aan de lijn.

Kant-en-klaar
Op De Kijl staan in het hoogseizoen twee volledig ingerichte tenten. Ga voor informatie over prijs en beschikbaarheid of om een reservering te plaatsen naar Holland Tent.
Je kunt ook sfeervolle tipitenten met inventaris, houtkachel en buitenkeuken huren. Voor meer informatie en reserveringen zie tipiskamperen.nl.

Plattegrond
Bekijk plattegrond kampeerterrein De Kijl.

Tarieven
Download tarieven 2015. Of klik op Reserveer nu voor een automatische berekening.

Vragen?

Zie veelgestelde vragen of bel klantenservice.

Gebied:
Sleenerzand (Drenthe)
Geopend:
3 april t/m 31 oktober
Tips:
Let op: privésanitair kun je alleen boeken voor minimaal 3 nachten.
Plaatsen:
68
Faciliteiten:
 • Chemisch toilet
 • Douche
 • Sanitair mindervaliden
 • Privé sanitair
 • Stroom
 • Vuurhut
 • Wasmachine
 • Droger
 • Speelvoorziening
 • Natuurlijk zwemwater
 • Honden toegestaan
 • Stortplaats campers
Locatie
Kwekebosweg 5
7849 TA Schoonoord (DR)

Je boswachter
Derk Kamping
T 06-23868137
(bereikbaar van 8-22 uur, geen sms)
kijl@staatsbosbeheer.nl
Naar startpunt
;
Plaats je reactie

G. van Haaften

Zoals veel SBB terreinen wordt het teveel een kindercamping/ familiecamping waardoor het voor natuur-en rustzoekers onaantrekkelijk wordt. Er worden familiefeestjes gegeven met veel kinderen en drukte. Kinderen mogen vrij schreeuwend over de camping lopen van de ouders en beheerder. Aanmelding zeer gebruikersonvriendelijk: je moet je emailadres extra invoeren (waarom?), je moet steeds met alles akkoord gaan (ipv 1x op je persoonlijke pagina), niet kunnen wijzigen aantal nachten gedurende aanmelding, onduidelijke toeristenbelasting (er staat 2 nachten terwijl 2 pers x 1 nacht bedoeld wordt), tijdens aanmelding is het niet mogelijk om op een stroomplaats te staan zonder stroom (in de praktijk is dit wel mogelijk, je gaat in het naseizoen gewoon ergens anders staan...) . Sanitair is er te weinig en niet schoon.


fam. Comvalius

Met twee zoontjes van 3 en anderhalf een geweldige week gehad. De omgeving is prachtig en leent zich voor heerlijke wandelingen en een verkoelend sparteluurtje in een idyllisch vennetje midden in het bos. In combinatie het privésanitair een goede eerste kampeerervaring.


zeno roos

Iedere maandagmiddag in de maanden juni, juli en augustus is er een Kultuur-historische wandeling, georganiseerd door Dorpsbelangen De Kiel: het Ommetje De Kiel. Een wandeling rond De Kiel: zowel de wijdsheid van het bouwland, maar ook de beslotenheid van het bos worden aangedaan. En dat voor 3 euro per persoon. U heeft nu nog één kans: maandag 31 augustus. En u krijgt er een ansichtkaart voor terug (die trouwens de tkoop zijn > 5 voor een euro!!!!). Start is om 14.00 uur bij het Dorpshuis in De Kiel (naast de school). Doen!!


Sanna

Een heerlijke week gehad op de Kijl in een gehuurde Holland Tent ! De kinderen (8 en 5) hebben genoten van de geweldige speelplek met waterpomp (ook leuk in de regen!) en natuurlijk van het kampvuur. Wij genoten van de rust en de mooie ruime plek. Zeker voor herhaling vatbaar !


Plaats je reactie