Kamperen

Kom logeren in de natuur! Fluitende vogels, frisse buitenlucht en altijd iets te doen. Dát is overnachten bij Staatsbosbeheer.

Vrij kamperen - Avelingen

Speciaal voor avontuurlijk ingestelde fietsers of wandelaars zijn er kampeerterreintjes waar je 'wild' mag kamperen. Deze liggen op open plekken in het bos of aan de bosrand vlakbij langeafstandswandel- en fietsroutes. Ook in Avelingen in de Alblasserwaard is er een plek waar je kunt paalkamperen.

Open vuur is verboden en de enige voorziening is een waterpomp. Let op: het is geen drinkwater, het is om mee te koken of wassen. Dit kampeerterreintje is alleen te voet of per fiets bereikbaar. Er is plek voor maximaal drie trekkerstenten, die je op kunt zetten binnen een straal van 10 meter vanaf de paal. Reserveren is niet mogelijk. Overnachten is gratis, maar je mag er niet langer dan 72 uur bivakkeren. En wil je je afval weer meenemen?

Gebied:
Groene Hart - Alblasserwaard (Zuid-Holland)
Geopend:
Hele jaar
Tips:
Alleen toegankelijk voor tentjes
Plaatsen:
3
Locatie

Kampeerterreintje ligt aan LAW 7.1 (Pelgrimspad) in Polder Dordtsche Avelingen vlakbij Gorinchem (ZH).
Naar startpunt
;
Plaats je reactie

Loes en Yvonne

Toen wij er eind juli 2015 waren (wij lopen het pelgrimspad) stonden er drie Poolse gezinnen. Zo te zien stonden ze er al lang. We werden vijandig benaderd en zijn wat verder gaan staan, waar het eigenlijk niet mag. Wij voelden ons 's nachts erg onveilig.


Ted

Was weer leuk in Avelingen. Van 8 op 9 mei jl. gestaan met een oude bekende (2 jr terug aldaar ontmoet). Jammer dat er een bende van gemaakt wordt, zoals een 2e kampvuurplaats erbij en rommel achtergelaten.


Plaats je reactie