Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Wild spotten op de Veluwe - Witte Hoogt

In het mystieke bos van de dansende bomen, het Speulder- en Sprielderbos, staat Wildarena de Witte Hoogt. Midden in een rustgebied voor het wild ligt deze idyllische plek om wilde dieren te spotten. Vanuit de overdekte wildobservatiepost midden in het bos is er vrij uitzicht op een open plek, waar  edelherten, reeën en wilde zwijnen zich regelmatig van dichtbij laten zien.

De Wildarena is alleen onder begeleiding van Staatsbosbeheer te bezoeken. U wordt opgehaald door de Natuurgids en krijgt  een kopje koffie of thee in de ontvangstruimte Na een kort verhaal over het Speulder- en Sprielderbos en haar wilde dieren, vertrekken we het bos in. Met de electrische ‘Speulderbus’ rijden we stapvoets en geruisloos naar het rustgebied van het wild. Daar stappen we uit en lopen tien minuten  in alle stilte, via een slingerend excursiepad naar de Wildarena. De natuurgids opent de deur en we nemen in alle rust plaats op de houten zitbanken. Hier wachten we op wat komen gaat. We genieten fluisterend van de plek en met een beetje geluk laten de wilde dieren zich zien.  Dat is een ervaring om nooit te vergeten.  Na ongeveer een uur als de zon langzaam onder gaat, gaan we  in de schemer  gezamenlijk weer terug.

Tijden

  • 5 augustus van 20.00 tot 22.30 uur
  • 11 augustus van 19.45 tot 22.15 uur
  • 19 augustus van 19.30 tot 22.00 uur
  • 26 augustus van 19.00 tot 21.30 uur
  • 3 september van 18.45 tot 21.15 uur
  • 15 september van 18.15 tot 20.45 uur
  • 19 oktober van 17.00 tot 19.30 uur

Met een eigen groep op pad?

Je kunt Wildarena de Witte Hoogt ook bezoeken met een door jou samengestelde groep. Groepsprijs € 250, maximaal 20 personen. Informatie en reserveren voor groepen via veluwe@staatsbosbeheer.nl.

Boek nu
Gebied:
Veluwe
Datum:
  • woensdag, 19 okt 2016
Prijs:
€ 14.95
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 12.95
Leeftijd:
Vanaf 8 jaar
Contact:
Meer informatie bij Staatsbosbeheer Veluwe via veluwe@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:
Prijs: inclusief koffie/ thee bij ontvangst. Neem je verrekijker mee. Trek niet ritselende, donkere kleding aan en goede wandelschoenen. Geen parfum op doen. Door de wandeling op onverharde paden in het schemer is deze wandeling niet geschikt voor mindervaliden. Honden niet toegestaan.

Startpunt

P-plaats bij restaurant Het Boshuis
Sprielderweg 205
3852 MK Drie - Ermelo
Naar startpunt
P-plaats bij restaurant Het Boshuis P-plaats bij restaurant Het Boshuis