Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Wild spotten op de Veluwe - Hemellootjes

In de bossen bij Vierhouten staat de Wildarena Hemellootjes. Een plek die alles heeft om wild te zien, een wildakker, beschutting, ruimte en rust.

Vanuit deze wildobservatiepost heb je een adembenemend uitzicht op een open plek met een waterpartij waar edelherten, wilde zwijnen, moeflons, reeën en damherten zich graag laten zien. Daarmee is dit de enige observatiepost op de Veluwe waar je deze vijf wilde dieren kunt zien. De Wildarena is alleen onder begeleiding van de natuurgids van Staatsbosbeheer te bezoeken. Alle excursies starten bij hotel de Vossenberg te Vierhouten.

 

Na een korte inleiding, onder het genot van een kopje koffie/thee, wandel je onder leiding van de natuurgids vanuit het dorp Vierhouten naar het bos. Via een spannend, donker en slingerend pad kom je bij deze unieke plek. Je verblijft hier ruim een uur, in de hoop de wilde dieren te bespieden. Als de zon onder is, wandelen we gezamenlijk weer terug.

Tijden

  • 13 augustus van 19.30 tot 22.00 uur
  • 17 augustus van 19.30 tot 22.00 uur

  • 27 augustus van 19.00 tot 21.30 uur

  • 8 september 18.45 tot 21.15 uur

  • 13 oktober van 17.15 tot 19.45 uur

Met een eigen groep op pad?

Je kunt Wildarena Hemellootjes ook bezoeken met een door jou samengestelde groep. Groepsprijs € 250, maximaal 20 personen. Informatie en reserveren voor groepen via veluwe@staatsbosbeheer.nl.

Boek nu
Gebied:
Veluwe
Prijs:
€ 14.95
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 12.95
Leeftijd:
Vanaf 8 jaar
Contact:
Meer informatie bij Staatsbosbeheer Veluwe via veluwe@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:
Neem je verrekijker mee. Trek niet ritselende, donkere kleding aan en goede wandelschoenen. Geen parfum op doen. Flesje water tegen het hoesten. Niet geschikt voor minder validen. Honden niet toegestaan.

Startpunt

Hotel Restaurant De Vossenberg
Elspeterbosweg 1
8076 RA Vierhouten
Naar startpunt
Hotel Restaurant De Vossenberg Hotel Restaurant De Vossenberg