Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Op zoek naar De Grote Vijf op de Veluwe - edelhert

Let op: alle data van deze activiteit zijn volgeboekt.

Kom speuren naar het edelhert op de Veluwe. Hoe weet je waar ze gelopen hebben en of ze in de buurt zijn? Dat hoor je van de boswachter. Hij leert je alle herkenningstekens zien. De kans is groot dat je échte edelherten tegenkomt. Je wordt ontvangen door de boswachter met wat drinken en iets lekkers. Ondertussen krijg je alles te horen over de wilde dieren op de Veluwe, maar natuurlijk vooral over het edelhert. Daarna stap je in de terreinauto voor een safaritocht door de bossen van Ugchelen-Hoenderloo en kom je plekken waar je anders nooit komt.. Afhankelijk van de starttijd staat voor of na de tocht een stoere maaltijd met huisgemaakte soep, bruine boterhammen met kaas en vlees voor je klaar. Natuurlijk krijgt elke deelnemer van de boswachter een Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van een edelhert.

Tijden  

  • 7 augustus 18.00-21.30 uur
  • 25 augustus 17.30-21.00 uur
  • 15 oktober 16.30-20.00 uur (eten na afloop)
  • 30 oktober 15.00-18.30 uur (eten na afloop)
Boek nu

Wist je dat...

Je kunt ook op andere plekken in het land De Grote Vijf vinden! Ga op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en speur naar reeën, edelherten, wild zwijnen, bevers of zeehonden.
Nog meer Grote Vijf-safari's
Gebied:
Veluwe
Prijs:
€ 32.50
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 27.50
Leeftijd:
Vanaf 7 jaar
Duur:
3,5 uur
Contact:
Meer informatie bij Staatsbosbeheer Veluwe via veluwe@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:
Neem je verrekijker mee. Trek niet ritselende, donkere kleding aan en goede wandelschoenen. Geen parfum op doen. Niet geschikt voor minder validen ivm hoge instap terreinauto. Honden niet toegestaan.

Startpunt

Jachthuis
Otterloseweg 116
7339 GZ Ugchelen
Naar startpunt
Jachthuis Jachthuis