Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Bronstige edelherten op de Veluwe - Natuurtheater VOL

Let op: deze excursie is volgeboekt. 

Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en beleef de bronsttijd van het edelhert in het hart van de Veluwe. Wanneer een mannetje op zoek is naar liefde, laat hij zijn lokroep duidelijk horen: het burlen. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. De roep galmt over de heide. Ze strijden vaak letterlijk om de hindes, de vrouwtjes.

Bronst in het natuurtheater 

In het Natuurtheater geeft de gids van Staatsbosbeheer kort uitleg over de bronst en wat je te wachten staat. Het theater ligt in een rustgebied voor het wild, en wie weet verschijnt er een edelhert of een andere bewoner van de Veluwse bossen op het toneel. Na introductie neemt de gids je met de huifkar mee verder de Veluwe op. Daar stap je uit en samen dwaal je door de bossen, omringd door het mysterieuze geluid van de burlende edelherten.

Boek nu

Wist je dat...

De edelherten aan het eind van de zomer op zoek gaan naar liefde? Beleef de bronst van dichtbij!
Nog meer bronstexcursies
Gebied:
Veluwe
Datum:
  • zondag, 2 okt 2016
Prijs:
€ 24.95
Prijs kind t/m 12 jaar:
€ 19.95
Leeftijd:
Vanaf 10 jaar
Aanvangstijd:
19:00 uur
Eindtijd:
22:00 uur
Contact:
Meer informatie bij Staatsbosbeheer Veluwe via veluwe@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:

Startlocatie: de gids wacht je op bij parkeerplaats Harskamperweg, aan de Otterloseweg (N304) tussen Apeldoorn en Hoenderloo, ter hoogte van HM-paaltje 20.5 (zie kaartje) Prijs: inclusief koffie/ thee en rit met de huifkar. Let op: tijdens deze excursie maak je ook een stevige wandeling van 4 km. Doe geen parfum op. Niet geschikt voor kinderen onder 10 jaar en mindervaliden. Honden niet toegestaan.