Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Expositie Nederland is een Feest op Kasteel Groeneveld

Kom naar Kasteel Groeneveld voor de kleurrijke en interactieve tentoonstelling Nederland is een Feest!. De originele prenten van het boek Nederland van Charlotte Dematons vormen de rode draad van de expositie. Ontdek hoe wonderlijk ons land is ingericht en op hoeveel manieren wij onze bijzondere volksaard uiten. Van hagenpreek tot Bokkenrijders, van Madurodam tot de bollenvelden: talloze tradities en attracties passeren de revue. Natuurlijk tot in de grappigste details verbeeld. Inclusief pensionado’s in uniseks regenjacks op de fiets.

Loep & Layar

Bij de originele minutieus geschilderde prenten van Charlotte Dematons ligt een loep om ze goed te bekijken. Bezoekers met een smartphone of tablet krijgen via gratis Layer-app toegang tot vele leuke feiten en weetjes over Nederland.

Spelletjes voor de hele familie

De zolder is ingericht met allerlei spelletjes voor de hele familie. Ze zijn aan acht van de prenten uit de expositie gekoppeld, zoals twister spelen in Den Haag of dieren vangen op de Veluwe.

Kinderroute

In het park bij het kasteel is speciaal voor deze expositie een kinderroute uitgezet. Speur langs de route naar de vragen over het kasteel en over Nederland. De allerkleinsten kruipen in de huid van de kabouter, 1 van de vaste onderdelen van het boek van Dematons.

Gebied:
Utrechtse Heuvelrug
Contact:

Kasteel Groeneveld T 035-5420446 of via groeneveld@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:
Expositie: tot en met 31 december 2016. De originele prenten worden wisselend tentoon gesteld, in combinatie met aanvullende exposities en bijzondere evenementen. Informatie over entree en openingstijden via website KasteelGroeneveld.nl

Startpunt

Kasteel Groeneveld
Groeneveld 2
3744 ML Baarn
Naar startpunt
Kasteel Groeneveld Kasteel Groeneveld