Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Bedrijfsuitje: zwerven over de Sallandse Heuvelrug

Deze wandeltocht is er eentje voor echte speurders! Het zwerven door de heuvels van de Sallandse Heuvelrug is een feestje: bos, heuvels, heidevelden en de vergezichten maken de Sallandse Heuvelrug tot een bijzonder gevarieerd landschap. Dit arrangement is zeer geschikt voor grotere groepen, bedrijven en teambuilding.

Programma 

Na de koffie ga je op pad. Met verschillende vormen van communicatie, zoals kompas, gps en diverse vormen van kaartlezen moeten jullie zelf de weg door de bossen zien te vinden. Wie scoort de meeste punten bij de navigatie challenge? Als er minimaal 2 groepen kunnen worden gevormd, is de navigatie challenge pas een echte uitdaging. Naast het zoeken van de juiste route met de verschillende communicatiemiddelen, moeten jullie onderweg vragen beantwoorden. Welke groep scoort de meeste punten?

Tijdens de navigatie challenge komt de hele geschiedenis van communicatie en navigatie aan bod: van kompas tot gps en van Morse tot aan de mobiele telefoon, bijna alle vormen komen erin terug. Dit maakt de navigatie challenge leuk en afwisselend. Halverwege, op een plek met fantastisch uitzicht, vinden jullie een goed gevulde picknickmand, bewaakt door de Boswachter. Hij of zij eet met jullie mee en vertelt over de Sallandse Heuvelrug. Ook houden we een fotowedstrijd. Op de fiets met een gps gaan jullie terug naar het Buitencentrum.

 • 10.00 uur: Ontvangst met een koffie en thee bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
 • 10.30 uur: Uitdelen survivalrugzak en lopen van oriëntatietocht
 • 12.00 uur: Picknickmand verstopt in bos, opdracht bij oriëntatie tocht in buurt van uitzicht punt Boswachter op locatie voor vragenuurtje
 • 14.00 uur: Terugfietsen vanaf Wilgenweard met gps. Onderweg zijn appels verstopt als versnapering
 • 16.00 uur: Afsluiten prijsvraag en verkiezing mooiste/leukste foto
 • Aansluitend borrel op nacalculatie

Kies voor een dagje uit op maat 

Als afsluiting van deze dag kun je ervoor kiezen om samen gezellig te eten, bijvoorbeeld met een goed verzorgde barbecue of een warm/koud buffet. Daarna kunnen jullie eventueel nog rondom het kampvuur naborrelen. Ook is het mogelijk om Sterrenwacht Hellendoorn te bezoeken.

Extra opties en prijzen

 • bbq en afsluiting bij Buitengewoon Lekker in het Buitencentrum, drankjes op nacalculatie: € 17,50 p.p.
 • buffet en afsluiting bij Buitengewoon Lekker in het Buitencentrum, drankjes op nacalculatie: € 22,50 p.p.
 • buffet en afsluiting in de Wilgenweard, drankjes op nacalculatie: vanaf € 18,50 p.p. (als je kiest voor een afsluiting bij de Wilgenweard is de Wilgenweard ook het startpunt)
 • bezoek sterrenwacht tot 40 personen door de week: € 350,00
 • bezoek sterrenwacht tot 40 personen weekend: € 400,00
Gebied:
Salland
Prijs:
€ 59 p.p.
Duur:
Hele dag
Contact:
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug T 0548-612711
Praktisch:

Vanaf 30 personen. Het is mogelijk om te vertrekken vanaf Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, maar ook vanaf De Wilgenweard.

Startpunt

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal
buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl
Naar startpunt
Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Buitencentrum Sallandse Heuvelrug