Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

24 uur als boswachter in het Horsterwold

Kruip een dag in de huid van de boswachter: ga mee met het in kaart brengen van de planten en dieren van het Horsterwold en het Hulkesteinse bos. Onderweg vertellen boswachter Egbert van Wijhe en André Wels over de natuur in Flevoland. En ze nemen je mee in de keuzes waarvoor ze staan bij het beheer ervan.

Ga op safari door de Stille Kern, op zoek naar de planten en dieren van dit uitgestrekte bosgebied, waaronder konikpaarden en  damherten. Onderweg leer je het gedrag van de konikpaarden te lezen en krijg je uitleg hoe je in de natuur kunt overleven. Je komt op plekken waar je anders nooit zou komen. Tijdens de picknick geniet je van de rust en ruimte van het uitgestrekte natuurgebied. De dag eindigt bij de overnachtingsplek middenin het Horsterwold, waar de boswachter je af zet. Daar kook je zelf je potje eten. Bij het vallen van de avond komen de geluiden van de nacht tot leven. En de volgende ochtend zijn vroege bosvogels je wekker en wordt een heerlijk ontbijtje gebracht. Een dag om nooit meer te vergeten!

Dit arrangement is leuk voor vogelaars en natuurfotografen, maar ook voor gezinnen met kinderen. Bij elkaar ben je 24 uur buiten: van 9.00 tot 9.00 uur. De inventarisatie van broedvogels vindt veel vroeger op de dag plaats. In overleg met de boswachter kunnen dan ook andere aanvangstijden worden afgesproken.

Gebied:
Randmeerbossen
Contact:
Staatsbosbeheer Zeewolde T 036-5229902, boswachter Hans-Erik Kuypers M 06-55766941 of via he.kuypers@staatsbosbeheer.nl, boswachter André Wels M 06-50680068 of via a.wels@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:
Afspraak op aanvraag. Prijs  € 125 per persoon, inclusief koffie/thee, picknick, zelfkookdiner, overnachting en ontbijt. Aantal deelnemers: maximaal 3 personen. Bij aanmelding van 3 tegelijk geldt de groepsprijs van € 300. Neem zelf een slaapzak en matje mee, trek goede, donkere kleding aan en stevige wandelschoenen. De boswachter is ongeveer 8 uur lang aanwezig maar voor hulp natuurlijk altijd bereikbaar.

Startpunt

Werkschuur De Zevenhorst
Groenewoudseweg 7
3896 LS Zeewolde
Naar startpunt
Werkschuur De Zevenhorst Werkschuur De Zevenhorst