Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Sneakpreview kinderfilm Uilenbal - Oostvaardersplassen

Neem je kinderen mee naar de exclusieve voorvertoning van de kinderfilm Uilenbal in Buitencentrum Oostvaardersplassen. Op 12 oktober gaat de film in de Nederlandse bioscopen in première, maar nu is hij al bij ons te bekijken. Helemaal gratis! Om het feestje compleet te maken zijn er leuke activiteiten te beleven. Zo kunnen je kinderen tegen een kleine vergoeding een uilenbal uit elkaar pluizen om erachter te komen wat de uil gegeten heeft. Zelf kun je intussen de presentatie over uilen bijwonen van de gids van Staatsbosbeheer. Vooraf wel even aanmelden, zodat we weten dat je komt.

Reserveer & boek

Uilenballen pluizen

Laat je kinderen eens een uilenbal uitpluizen en met de zoekkaart ontdekken wat hij gegeten heeft. Een uil eet kleine dieren zoals muizen en vogeltjes. Af en toe braakt hij een bal uit, met restjes die hij niet kan verteren. Ieder kind krijgt zijn eigen uilenbal om uit te pluizen. De gevonden botjes worden op een kaartje geplakt om mee naar huis te nemen. Ouders kunnen intussen luisteren naar een presentatie over uilen door de gids van Staatsbosbeheer.

Kinderfilm Uilenbal

De nieuwe kinderfilm Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral die in haar nieuwe huis een muisje vindt. Ze noemt hem Piepiep. Stiekem neemt ze Piepiep mee op schoolkamp, en dankzij de muis maakt ze nieuwe vrienden. Maar dan wordt Piepiep gegrepen door een uil... Meral gaat met haar nieuwe vrienden op zoek: ze beleven allerlei avonturen in de natuur, een ware expeditie!

Gebied:
Oostvaardersplassen
Datum:
  • zondag, 9 okt 2016
Leeftijd:
Vanaf 7 jaar
Contact:

Meer informatie bij Buitencentrum Oostvaardersplassen T 0320-254585, kies 1

Praktisch:
Film
  • Gratis entree
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Niet toegankelijk voor honden
Uilenballen pluizen
  • Prijs: € 2,50 per kind
  • Inclusief glas drinken
  • Toegankelijk voor mindervaliden
  • Niet toegankelijk voor honden

Lezing

  • gratis entree

Startpunt

Buitencentrum Oostvaardersplassen
Kitsweg 1
8218 AA Lelystad
oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl
Naar startpunt
Buitencentrum Oostvaardersplassen Buitencentrum Oostvaardersplassen