Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Lelystad met diner

Beleef de bronst van het edelhert in de Oostvaardersplassen. Wanneer een mannetje op zoek is naar liefde, laat hij zijn lokroep duidelijk horen: het burlen. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. De roep galmt over de vlakte. De strijd om de vrouwtjes is hier ook prachtig te zien in de strategische schijngevechten. Na afloop staat een Nieuwe wildernis buffet inclusief drankje met voor je klaar in Buitencentrum Oostvaardersplassen.

De Oostvaardersplassen

Van de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. In het diepst gelegen deel van Zuidelijk Flevoland, de door de mensen aangelegde polder in het IJsselmeer, schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen.

Boek nu

Wist je dat...

De edelherten aan het eind van de zomer op zoek gaan naar liefde? Beleef de bronst van dichtbij!
Nog meer bronstexcursies
Gebied:
Oostvaardersplassen
Datum:
  • zaterdag, 8 okt 2016
  • zaterdag, 22 okt 2016
Prijs:
€ 49.95
Leeftijd:
Vanaf 12 jaar
Aanvangstijd:
16:00 uur
Eindtijd:
18:30 uur
Contact:
Meer informatie bij Buitencentrum Oostvaardersplassen T 0320-254585, kies 1. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.
Praktisch:
Prijs: inclusief koffie/ thee vooraf, nieuw wildernis buffet met een drankje, het buffet staat vanaf 18.30 uur klaar. Trek warme en winddichte kleding aan. Neem fototoestel en verrekijker mee. De flevokar is een hoge kar die getrokken wordt door een trekker. Geschikt voor mindervaliden die zelfstandig kunnen zitten en in/uit de flevokar kunnen komen. Honden niet toegestaan.

Startpunt

Buitencentrum Oostvaardersplassen
Kitsweg 1
8218 AA Lelystad
oostvaardersplassen@staatsbosbeheer.nl
Naar startpunt
Buitencentrum Oostvaardersplassen Buitencentrum Oostvaardersplassen