Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Bronstige edelherten in de Oostvaardersplassen - Almere met diner VOL

Let op: deze activiteit zit volgeboekt. 

Beleef de bronst van het edelhert in de Oostvaardersplassen. Wanneer een mannetje op zoek is naar liefde, laat hij zijn lokroep duidelijk horen: het burlen. Vooral als de nachten wat kouder worden, weet je niet wat je hoort. De roep galmt over de vlakte. De strijd om de vrouwtjes is hier ook prachtig te zien in de strategische schijngevechten. Vanuit de ecokar heb je goed zicht op dit schouwspel en de gids van Staatsbosbeheer vertelt je wat je ziet. Na de excursie staat de maaltijd voor u klaar bij Gasterij Oostvaarders in het Natuurbelevingscentrum

De Oostvaardersplassen

Van de Oostvaardersplassen is er maar één in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. In het diepst gelegen deel van Zuidelijk Flevoland, de door de mensen aangelegde polder in het IJsselmeer, schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen.

Boek nu

Wist je dat...

De edelherten aan het eind van de zomer op zoek gaan naar liefde? Beleef de bronst van dichtbij!
Nog meer bronstexcursies
Gebied:
Oostvaardersplassen
Datum:
  • vrijdag, 7 okt 2016
  • vrijdag, 14 okt 2016
  • vrijdag, 21 okt 2016
Prijs:
€ 49.50
Leeftijd:
Vanaf 12 jaar
Aanvangstijd:
16:00 uur
Eindtijd:
18:30 uur
Contact:
Meer informatie bij Buitencentrum Oostvaardersplassen T 0320-254585, kies 1. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur.
Praktisch:

Prijs: Inclusief koffie/thee bij ontvangst en na afloop dagschotel met een glas wijn of fris. De excursie duurt tot 18:30 aansluitend staat het eten klaar. Trek niet opvallende wind- en waterdichte kleding aan en gebruik geen parfums. Het is aan te raden een verrekijker mee te nemen. Geschikt voor mindervaliden mits je zelf in ecokar kan komen en zelfstandig kan zitten.. Honden niet toegestaan.

Startpunt

Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders
Oostvaardersbosplaats 1
1336 RZ Almere
Naar startpunt
Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders