Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Wadlopen door de rivierdelta van de Gelderse Poort

Struin mee, dwars door de Oude Rijnstrangen van de Gelderse Poort. Dit vogelrijke gebied is normaal niet toegankelijk voor recreanten. De boswachter van Staatsbosbeheer maakt dit jaar voor geïnteresseerden een uitzondering. Onderweg vertelt hij je over het gebied en de bijzondere processen die er nu plaats vinden: het is namelijk schrikkeljaar, wat betekent dat het water in de oude Rijnstrangen een meter lager gezet worden. De wandeling loopt deels over de drooggevallen slikplaten, door het verbluffend mooie landschap van de uiterwaarden.

Herstel rietmoeras

Waterschap Rijn en IJssel, Provincie Gelderland en Staatsbosbeheer zijn een herstelproject gestart in de oude Rijnstrangen. Om de 4 jaar, tijdens een schrikkeljaar, mag tussen 15 juli en 1 oktober het waterpeil uitzakken van 10 meter naar 9 meter NAP mits de rivier dit toelaat. Door deze maatregel valt een groot deel van de Rijnstrangen droog en kan riet zich vermeerderen. Bijzondere broedvogels als roerdomp, bruine kiekendief, grote karekiet en woudaapje profiteren van deze maatregel.

Boeken

Gebied:
Gelderse Poort
Prijs:
€ 7,50
Contact:

Meer informatie bij Boswachter Thijmen van Heerde M 06-51207166 of via t.heerde@staatsbosbeheer.nl

Praktisch:

Voor de gevorderde loper. Startlocatie: Leuvensestraat 58, 6923 BN Groessen. Kleed je op het weer en trek oude kleren en schoenen aan. Let er op dat je schoenen goed vast zitten zodat je ze onderweg niet verliest. Neem je verrekijker en fototoestel mee.