Activiteiten

Beleef de natuur! We hebben het hele jaar door 1001 activiteiten voor jong en oud, met of zonder boswachter.

Peelpodium 2016: muziek & theater in De Groote Peel

Het Peelpodium is muziek & theater door én voor de bewoners van de streek, in het amfitheater van Buitencentrum De Pelen. Sfeervolle optredens, van Folk tot Blues en van Zanggroep tot Smartlap. En perfect te combineren met een hapje en drankje op het gezellige terras na een wandeling in de natuur.

Laat je meevoeren door de volgende artiesten:

15 mei - Tössedoôr
16 mei - JazzMinded!
22 mei - Timeless
29 mei - 2 Men’s Joke
5 juni - De Veengalm en Bel Canto

18 juni - Out of the peat pop!
Vor echt eigentijdse muziek moet je natuurlijk bij Out of the peat pop zijn: het educatief jeugdmuziekfestival met optredens van leerlingen van scholen uit Nederweert en van RICK!
Tijd: 13.00-18.00 uur.

18 juni - Hot Buskers
De Hot Buskers uit Nederweert brengen een uiterst aanstekelijke combinatie van early jazz, western swing, country en folk blues. En dat in een akoestische setting met één dame en 5 heren rondom één microfoon, op intrumenten van mandoline tot percussie. Een onweerstaanbaar vrolijke band!
Aanvang: 20.00 uur

19 juni - Trio Mari de Bijl
Brabants vertier met boswachter, tekstschrijver en zanger Mari de Bijl. Samen met Jan Willem Verhoeven en Theo Leupen brengt hij met veel variatie en humor zijn nummers ten gehore: van warme zomers op het heerlijke Brabantse land tot aan de potloodventer die in het bos kou staat te lijden.
Aanvang: 13.30 uur en 15.00 uur. Duur: 45 minuten.

26 juni - Reintje en haar Voskes
Deze kinderband uit Nederweert is vaste prik op het Peelpodium en enorm populair in het (Neder)weerter land. Zangeres Anouk Roost en haar muzikale vrienden spelen supervrolijke kinderliedjes. Ook deze middag gaat Reintje weer helemaal los op nummers van o.a. Dirk Scheele, Kleintje Kaf en Jeroen Schipper. Meezingen, wiebelen en klappen mag!
Aanvang: 13.30 uur en 15.00 uur

2 juli - Rockplein in de Pieel!
Jonge (Neder)weerter bands presenteren zich op het Peelpodium van de Peel!
Aanvang: 14.30, 15.00 en 16.30 uur

3 juli - Singersong
Peelpodium Unplugged: 5 muzikanten uit Nederweert staan vanmiddag op het podium: Tom, Anouk, Loes, Cyrill en Wim spelen, zingen en begeleiden zichzelf enkel en alleen op gitaar of keyboard. Een mooie en sfeervolle middagvoorstelling in het Amfitheater!
Tijd: 13.30-16.00 uur

10 juli - Jee & Vee
Dit duo van gerenommeerde Brabantse muzikanten hebben hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Zij brengen een mix van 60's en 70's nummers, van oudere blues tot pop en singer-songwriters nummers. Uiteenlopend van de Stones, Elvis, Van Morrison, JW Roy, CCR e.a.
Aanvang: 13.30 uur en 15.00 uur

17 juli - ZusenZo
Deze Nederweertse zanggroep bestaat uit 8 zangeressen, waarvan 5 zusjes. De zesde zus is dirigente en haar man begleidt op de toetsen. Het repertoire bestaat vooral uit populaire songs van o.a. Adele, Christina Aguilera, afgewisseld met enkele Afrikaanse nummers en wat zwaarder werk.
Aanvang: 13.30 uur en 15.00 uur

24 juli - Zanggroep Toffel Vier
Zanggroep Toffel Vier uit Asten brengt een breed repertoire aan liederen, onder meer in het Brabants dialect. Heerlijke meezingers dus Brabantse gezellgheid gegarandeerd!
Aanvang: 13.30 uur en 15.00 uur

31 juli - Streekmuziek
Liefhebbers van gezellige Streekmuziek opgelet: na een week vol natuuractiviteiten sluiten we de Peelweek af met iets waar Peelbewoners dol op zijn. Muziek! Een bomvol programma met Brabantse en Limburgse muzikanten uit de directe omgeving van De Groote Peel komen. Met optredens van de Coconblazers, Seniorenorkest Cranendonck, Zum Grünen Kranz, Shantygroep aan Paol 60 en Gerard van Kol.

7 augustus - Alice the Lord of Comfort
De 3 studenten uit de regio Peel en Maas hebben een oprechte passie voor indie en folk. Ze nemen je mee in hun vurige balades en lichte, heldere liederen. Naar uitgestorven landschappen waar de vogels het lied van het verleden fluisteren. Intense muziek met een verhaal.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

14 augustus - Frans van der Pas
In Passie voor verhalen neemt meesterverteller Frans van de Pas je mee naar een andere wereld, een andere tijd. De verhalen zijn zowel gebaseerd op historische feiten als eigen fantasie of die van de oude Peelbewoners. En altijd inspelend op de leeftijd en wensen van zijn publiek zodat jong en oud een geweldige middag hebben.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

21 augustus - Gerard van Kol
Gerard van Kol is als een troubadour. Hij zingt en schrijft liedjes in het Leissels dialect. Zijn optredens zijn doorspekt met verhalen en anekdotes over vroeger, het leven in de Peel en over de dagelijkse dingen. Gerard heeft onder andere gespeeld in The Remblin Four en The Canyon Drive Band.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

28 augustus - Optreden Sakkerdju
De 4 bandleden uit de Peelstreek spelen met Sakkerdju eigen nummers die te maken hebben met de Peel, maar ook oude troubadourachtige nummers, smartlappen, traditionals of Ierse songs, ballades en onvervalst Nederlandstalig werk.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

4 september - De Limburgse Jônges
Deze amateur zanggroep uit het Weerter Land zingt goed in het gehoor liggende liederen over vrolijke en serieuze onderwerpen uit het Limburgse leven. Zelf gemaakte dialectische tekst op bekende melodieën op. De Limburgse Jônges staan al 20 jaar onder de bezielende leiding van Wil Bolenius met zijn trekzak en Leo Rietjens op de gitaar.
Aanvang: 13.30, 14.15 en 15.00 uur

11 september - Moose Next
Moose Next speelt nummers uit de jaren 60 en 70, afgewisseld met meer recente muziek, soms met minder voor de hand liggende covers, maar altijd herkenbaar met nummers van o.a. The Beatles, Heather Nova en Joe Cocker. Herkenbaar, verrassend en zeker aanstekelijk!
Aanvang: 13.30 uur en 15.00 uur

18 september - 2 of Diamonds
2 of Diamonds heeft rock&roll, country, Americana en pop in een eigen akoestisch jasje gestopt. Met een extra percussionist en meerstemmige zang brengen ze een grote verscheidenheid aan nummers van o.a. Elvis Presley, Norah Jones tot Anouk en Lisa ten gehore. Een avond met ‘oh ja’-momentjes!
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

25 september - The Nag’s Head
Deze 8 muzikanten uit Nederweert en Weert nemen je vol enthousiasme mee in hun gezamenlijke passie voor Ierse muziek. De naam The Nag’s Head is geïnspireerd op de Ierse pub, waar vele Ieren bij elkaar om samen al drinkend en volksliederen zingend een paar gezellige uurtjes door te brengen.
Aanvang: 13.30 en 15.00 uur

2 oktober - Korenmiddag Young Forever
Zanggroep Young Forever uit Nederweert Eind op het Peelpodium. Young Forever is een enthousiaste groep vrouwen en mannen uit Nederweert Eind die geniet van hun gezamenlijke passie: zingen! Dat doen ze al negentien jaar en inmiddels hebben ze een breed repertoire van ontroerende ballads, swingende songs, pittige popnummers en sfeermuziek. Young Forever zingt in het Nederlands, Engelstalig en ook in het Limburgs dialect. Ze schrijven soms ook eigen teksten op bestaande melodieën.
Aanvang: 13.30 uur

2 oktober - Korenmiddag Vocal Group Hidden Voices
Vocal Group Hidden Voices  is een gezellig gemengd koor van ongeveer 26 leden uit de omgeving van Roermond. Ze zingen vierstemmig en een licht repertoire. Soms a capella, maar meestal met piano als begeleiding.  Passie en liefde voor de muziek is de gemeenschappelijke drive en dat enthousiasme stralen ze ook uit tijdens hun optreden.
Aanvang: 15.00 uur

Gebied:
De Pelen
Datum:
  • zondag, 2 okt 2016
Contact:
Buitencentrum De Pelen T 0495-641497 of via depelen@staatsbosbeheer.nl
Praktisch:
De voorstellingen zijn gratis. We hopen wel dat je ons een vrijwillige bijdrage doneert. Zo kunnen wij dankzij jouw steun het Peelpodium levend houden!

Startpunt

Buitencentrum De Pelen
Moostdijk 15
6035 RB Ospel
depelen@staatsbosbeheer.nl
Naar startpunt
Buitencentrum De Pelen Buitencentrum De Pelen