Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Natuurgebied

Facebook

Logo Facebook

Volg de boswachters van de Waddeneilanden via Facebook.

weblog

boswachters vlieland

Via hun weblog houden de boswachters op Vlieland je op de hoogte van hun dagelijks werk.

Twitter

Volg boswachter Sonja Vrijenhoek via Twitter.

Vlieland

Op ons kleinste Waddeneiland zijn rust en ruimte de baas. Én de vogels. Vlieland is synomiem voor genieten. Van rust en ruimte, wind, zee en zon.
Wandelaars strand

Wie Vlieland zegt, zegt strand. Maar hoe mooi de uitgestrekte witte zandstranden ook zijn, Vlieland, onze kleinste Waddeneiland, is méér. Vanaf het hoge Vuurboetsduin, waarop het mooie rode vuurtorentje staat te pronken, is bijna het hele eiland te overzien: bos, kwelders, duinen, vennetjes, wad en zand. En meteen aan uw voeten het knusse dorp met zijn beschaduwde Dorpsstraat.

In het dorp kan het gezellig druk zijn, maar daarbuiten regeren rust en ruimte, hebben de vogels het voor het zeggen. Meer dan honderd soorten vinden hier de rust die ze nodig hebben om te broeden, te eten of reserves op te bouwen voor een lange tocht naar het noorden of zuiden. Het dijkje langs de Kroon’s Polders, waar ook de lepelaar zit, is dé hotspot om vogels te zien.

Een andere must voor elke Vlielandbezoeker: loop of fiets van het dorp naar het Posthuys aan het begin van de Vliehors, de zandvlakte die bijna de helft van het eiland beslaat. Heen door de duinen en terug langs het Wad, voor het echte Vlielandgevoel!

Eerder bezocht

Overnachten

De Lange Paal

Het geruis van de zee op de achtergrond, de wind die het helmgras laat fluisteren en de ongereptheid van de Kroonpolder… De dag beginnen met een duik in zee. Logeren op kampeertterrein Lange Paal is uniek!

Nieuws

Vernieuwde Erecode voor Wadliefhebbers

De vernieuwde Erecode voor Wadliefhebbers wordt vrijdag 6 februari gelanceerd tijdens de opening van de watersportbeurs Boot Holland in het WTC Expo in Leeuwarden. Dit vindt plaats bij de officiële opening van de beurs. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland overhandigt namens de initiatiefnemers het eerste exemplaar aan journalist en Wadvaarder Frits Wester.