Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Natuurgebied

Papeloze kerk

Hunebed Papeloze kerk

Nederland telt 54 hunebedden. Eén daarvan is Papeloze kerk, een mysterieus grafmonument van gewicht.

Sleenerzand

Toen de eerste mensen zich in het Sleenerzand vestigden was het nog een oerwoud. Bewoners door de eeuwen heen lieten hun sporen na in deze stille bossen.

bos van de toekomst luchtfotoEen groot moment in je leven kun je vastleggen door een boom te planten. Ook kan met de boom een overleden dierbare herdacht worden. Je kunt hiervoor een boom planten in een Bos van de Toekomst van Staatsbosbeheer. In het Sleenerzand vind je zo'n Bos van de Toekomst. Bij iedere herdenkingsboom vind je een messing bordje, waarop een persoonlijke herinneringstekst geplaatst is. Het veld is inmiddels volgeplant met gedenkbomen. Het is daarom niet meer mogelijk om hier een nieuwe gedenkboom te plaatsen. Staatsbosbeheer beheert het bos nu op gebruikelijke wijze.

Ontwerp

Twee harten vormen de basis voor het padenpatroon in het gedenkbos. Dit padenpatroon is over een tijdje 'van boven' herkenbaar via Google Maps. Later, als het bos groter wordt, zijn de paden niet meer zichtbaar, maar is het ene hart herkenbaar door de kleur van de rode beuken en het groene hart van kastanjes temidden van rode beuk.

Overnachten

De Kijl

Natuur en comfort, dat is nou typisch kampeerterrein De Kijl. Met ruime standplaatsen, middenin de natuur van het Sleenerzand. Terwijl je kinderen hutten bouwen aan de rand van het bos, kun jij aanschuiven bij de overdekte vuurplaats.