Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Natuurgebied

Papeloze kerk

Hunebed Papeloze kerk

Nederland telt 54 hunebedden. Eén daarvan is Papeloze kerk, een mysterieus grafmonument van gewicht.

Sleenerzand

Toen de eerste mensen zich in het Sleenerzand vestigden was het nog een oerwoud. Bewoners door de eeuwen heen lieten hun sporen na in deze stille bossen.

bos van de toekomstZoekt u een origineel, duurzaam cadeau voor iemand? Wilt u graag een bijzondere, duurzame gedenkplaats inrichten voor bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een 25-jarig huwelijk of het overlijden van een geliefde? Denk dan eens aan het planten van een gedenkboom in het Bos van de Toekomst in het Sleenerzand.

Bij deze boom komt een solide paal met een messing bordje waarop een herinneringstekst geplaatst kan worden. Voor de boom kunt u kiezen uit: rode beuk (nog een beperkt aantal), gewone beuk, zomereik, tamme kastanje of ruwe berk.

De kosten voor het planten van een gedenkboom bedragen € 400. Daarvoor garandeert Staatsbosbeheer 20 jaar lang de boom en de paal met het bordje. Dat wil zeggen dat een boom die het onverhoopt niet redt of een verdwenen of beschadigd bordje worden vervangen. Na 20 jaar eindigt de garantie van Staatsbosbeheer, maar de boom blijft uiteraard doorgroeien. Zodra het veld is volgeplant met gedenkbomen, beheert Staatsbosbeheer het bos op de gebruikelijke wijze.

Het Bos van de Toekomst is te vinden in boswachterij Sleenerzand.

bos van de toekomst luchtfotoInformatie en bestellingen

  • Tot 15 september 2014 kunt u zich aanmelden om een boom te planten op zaterdag 22 november 2014.

Voor meer informatie over het Bos van de Toekomst in het Sleenerzand of het bestellen van een boom kunt u contact opnemen met Staatsbosbeheer, boswachter Jan Heikens, Boslaan 21, 7822 EN Emmen, T 0591-613953, e-mail

Ontwerp

Twee harten vormen de basis voor het padenpatroon in het bos. Dit padenpatroon is over een tijdje 'van boven' herkenbaar via Google Maps. Later, als het bos groter wordt, zijn de paden niet meer zichtbaar, maar is het ene hart herkenbaar door de kleur van de rode beuken en het groene hart van kastanjes temidden van rode beuk.

Bos van de toekomst - ontwerp

Overnachten

Specht

De Specht staat middenin boswachterij Sleenerzand, verscholen in de Drentse bossen. Het huis heeft een intieme sfeer, onder andere door de knusse maar eigentijdse bedsteden.