Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Natuurgebied

Ringwalburg

ringwalburg met kerk

Kustbewoners op Schouwen bouwden een ringwalburg ter bescherming tegen woeste, plunderende vikingen.

Boswachters aan zee

boswachters aan zee

Via hun blog houden de Zeeuwse boswachters u op de hoogte van het laatste natuurnieuws.

Schouwen-Duiveland

Kilometerslange dijken om vogels te kijken, overal water, moerassen. Maar ook strand, duinen, bos aan zee en een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen. Schouwen-Duiveland is de Kroon op Zeeland.

Zonnen op het strand, wandelen langs de zee, fietsen langs pontjes of liever paardrijden door de duinen? U zegt het maar. Op Schouwen-Duiveland kan het allemaal. Maar ook: zwemmen, zeilen, duiken. Omringd door Noordzee, Grevelingenmeer en Oosterschelde is Schouwen-Duiveland ook dé plek voor een actieve watersportvakantie. De Kroon op Zeeland wordt het noordelijkste schiereiland van Zeeland wel genoemd. En terecht, want het heeft alles wat je je maar wensen kunt. Natuur, groen en rust. Een vriendelijk polderlandschap met mooie dorpen, brede duinen, dijken vanwaar het mooi vogels kijken is, bossen en binnendijkse moerassen: mooie overblijfselen van een grote ramp, de Watersnoodramp van 1953.

In de boswachterij Westerschouwen ligt het grootste bos van Zeeland. Ga eens bij het vallen van de avond het bos in. In de schemering verlaten de reeën hun beschutting om kruiden en eikels te zoeken. Als u stil bent, kunt u zomaar een roodbruine ree door het struikgewas zien wegschieten. Ritselende blaadjes, vogels die hun laatste lied van de dag zingen en op de achtergornd het geluid van de branding. Zo’n moment... is de kroon op uw verblijf op Schouwen-Duiveland.

Eerder bezocht