Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Natuurgebied

Buitencentrum

Buitencentrum

Startpunt voor een ontdekkings- reis door de duinen bij Schoorl

blog

Wandelen in heidegebied

Volg het natuurnieuws van de boswachters uit dit gebied via

Schoorlse Duinen

Een eeuw geleden was het nog één grote zandbak, nu is het een prachtige mix van strand en duinen, van bossen en heide. De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en de breedste duinen van Nederland.

Ligging

Direct ten noorden van Bergen.

Grootte gebied

Ca. 1.875 hectare.

Geopend

De Schoorlse Duinen zijn het hele jaar toegankelijk.

Fietsen

Fietsen zijn te huur bij NS-station Alkmaar, T 072-5117907; Fietsverhuur Raat, Duinweg 41, Schoorl, T 072-5091330; Fietsverhuur G. Masteling, Heereweg 242, Groet, T 072-5091245.

Mindervaliden

De verharde fietspaden zijn toegankelijk voor rolstoelen. Begeleiding is aan te raden, in verband met de soms stevige hellingen. Bij het buitencentrum is een een invalidenparkeerplaats. Er is een rolstoel te leen tegen betaling van een borgsom (vooraf reserveren).

Honden

Honden zijn welkom, van 1 maart tot 1 september alleen aangelijnd.

Werkzaamheden

Vanaf 3 november 2014 herstelt Staatsbosbeheer de fietspaden aan de Blijdensteinweg en de Dr. van Steinweg in de Schoorsle Duinen. De werkzaamheden duren tot ongeveer 15 december 2015 en kunnen mogelijk voor enige hinder zorgen. Omleidingen worden tijdig aangekondigd in het gebied. De omleidingen worden met borden aangegeven in het gebied en kunt u terugvinden op het weblog.

Eerder bezocht

Overnachten

De Blauwe Reiger

De Blauwe Reiger ligt midden in de Schoorlse duinen. De woning diende jarenlang als onderkomen voor bosarbeiders en ontleent haar naam aan de reigerkolonie die er ooit achter lag.

Nieuws

Weekendtips: van TREKfestival tot hazensafari

Het lenteweer is nog niet aanwezig, maar de eerste voorjaarsbloeiers en jonge dieren zijn al gezien. Genoeg reden om dit weekend naar buiten te gaan en de natuur te ontdekken in de gebieden van Staatsbosbeheer.