Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Natuurgebied

Buitencentrum

Buitencentrum

Startpunt voor een ontdekkings- reis door de duinen bij Schoorl

blog

Wandelen in heidegebied

Volg het natuurnieuws van de boswachters uit dit gebied via

Schoorlse Duinen

Een eeuw geleden was het nog één grote zandbak, nu is het een prachtige mix van strand en duinen, van bossen en heide. De Schoorlse Duinen zijn de hoogste en de breedste duinen van Nederland.

Ligging

Direct ten noorden van Bergen.

Grootte gebied

Ca. 1.875 hectare.

Geopend

De Schoorlse Duinen zijn het hele jaar toegankelijk.

Fietsen

Fietsen zijn te huur bij NS-station Alkmaar, T 072-5117907; Fietsverhuur Raat, Duinweg 41, Schoorl, T 072-5091330; Fietsverhuur G. Masteling, Heereweg 242, Groet, T 072-5091245.

Mindervaliden

De verharde fietspaden zijn toegankelijk voor rolstoelen. Begeleiding is aan te raden, in verband met de soms stevige hellingen. Bij het buitencentrum is een een invalidenparkeerplaats. Er is een rolstoel te leen tegen betaling van een borgsom (vooraf reserveren).

Honden

Honden zijn welkom, van 1 maart tot 1 september alleen aangelijnd.

Werk in uitvoering

Wil je weten welke werkzaamheden zijn gepland voor dit gebied, of momenteel worden uitgevoerd? Lees het in de blog van de boswachters.

Eerder bezocht

Overnachten

Sylvestris

Sylvestris is ruim honderd jaar oud. In een ver verleden was het een van de woningen voor de bosarbeiders in de Schoorlse Duinen, de hoogste en breedste duinen van het land.

Nieuws

Catrijper Nok hoogste punt in Noord-Holland

Catrijper Nok, dat is de naam voor het hoogste punt in Noord-Holland. Burgemeester Hetty Hafkamp onthulde de naam donderdagmiddag nadat ze eerst met boswachter Jeroen Pater en kijkers van RTVNH het hoogste punt in de Schoorlse Duinen had beklommen. De wandeltocht met onthulling waren live te volgen in het programma NH Leeft van RTVNH.

Winkel

kaart Schoorlse Duinen

Wegwijzer langs verrassende plekken in de Schoorlse Duinen.