Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Voor kinderen

Speelvijver De Oldemeijer

activiteiten voor kinderen
Heerlijk spelen en spartelen in waterplassen midden in het groen. Lekker koel op warme zomerse dagen.
De speelvijvers van Staatsbosbeheer liggen verstopt in het groen, midden in de natuurgebieden. Sommige plassen ontstonden op natuurlijke wijze, andere door het weggraven van zand. Daardoor verschilt de diepte per plas. Het is in ieder geval overal puur natuur en de waterkwaliteit is goed.

Je kan zonder probleem de speelvijver in. Je hoeft niet bang te zijn dat je snel kopje onder gaat. De bodem loopt langzaam af. In de zomer kan het wel erg druk zijn, want iedereen zoekt dan het water op. Dan is er gelukkig nog genoeg rust en natuur te vinden in het gebied rond de speelvijver.

Speelvijver De Oldemeijer ligt in boswachterij Hardenberg. Er ligt een strand rondom het meer en in het midden een eilandje dat zwemmend of via een voetbrug bereikbaar is. Er zijn toiletten en bij mooi weer staat er een kiosk waar snacks verkrijgbaar zijn. Bereikbaar vanaf de weg Ommen - Hardenberg (N34), borden wijzen de weg naar de P-plaats (gratis parkeren).
Gebied: Vechtdal
Locatie: Speelvijver en dagrecreatieterrein De Oldemeijer

Eerder bezocht

Overnachten

Eerderveld

Deze voormalige boswachterswoning staat op een landgoed in het Vechtdal, op een kruispunt van zandpaden. De omgeving leent zich voor lange wandelingen door een gevarieerd bosgebied.