Staatsbosbeheer.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten
Navigatie

Voor kinderen

Speelvijver De Zwarte Dennen

activiteiten voor kinderen
Heerlijk spelen en spartelen in waterplassen midden in het groen. Lekker koel op warme zomerse dagen.
De speelvijvers van Staatsbosbeheer liggen verstopt in het groen, midden in de natuurgebieden. Sommige plassen ontstonden op natuurlijke wijze. Anderen door het weggraven van zand. Daardoor verschilt de diepte per plas. Het is in ieder geval overal puur natuur en de waterkwaliteit is goed.

Je kan zonder probleem de speelvijver in. Je hoeft niet bang te zijn dat je snel kopje onder gaat. De bodem loopt langzaam af. In de zomer kan het wel erg druk zijn, want iedereen zoekt dan het water op. Dan is er gelukkig nog genoeg rust en natuur te vinden in het gebied rond de vijver.

Speelvijver De Zwarte Dennen ligt in de bossen van boswachterij Staphorst tussen Rouveen en Nieuwleusen. De plas wordt omsloten door bos. Er zijn zandstrandjes, ligweiden, een kinderspeelplaats, een kiosk en toiletten. De P-plaats ligt op loopafstand en wordt aangegeven met borden.
Gebied: Boswachterij Staphorst
Locatie: Recreatieplas De Zwarte Dennen

Eerder bezocht

Overnachten

Het Schot

Speciaal voor avontuurlijk ingestelde fietsers of wandelaars zijn er terreintjes, waar u gratis 'wild' mag kamperen. Er is plek voor drie tentjes.